30. jul 2023.

„Duhovit“ odgovor Plenkovića novinaru N1 na pitanje o Srbiji

Premijer Hrvatske Andrej Plenković na konferenciji za medije o Opatiji dgovarajući na pitanje novinara N1 Ranka Stojanca o odnosima sa Srbijom, u pokušaju da ispadne duhovit, obrušio se na njega neprimerenim rečnikom, piše N1 Zagreb.

Snimak ekrana, N1

Na pitanje kakvi su po njemu trenutno odnosi sa Srbijom, Andrej Plenković je odgovorio:

“Takvi da su opterećeni brojnim otvorenim pitanjima koja su tu i ostala su iz vremena velikosrpske Miloševićeve agresije na Hrvatsku. A isto tako da imamo interes unapređivati ekonomske odnose, imati hrvatske kompanije u Srbiji koje funkcionšu na tom tržištu, a isto tako i njihove kompanije ovdje.”

Na ponovljeno pitanje da li to znači da su odnosi dobri, premijer je odgovorio:

“To vi kažete!”

Potom je prepoznavši novinara N1 rekao:

“O, pa vi ste se konačno vratili s mesta gdje sam vas zadnji put video. To je bio toalet, sećate se? Meni je drago, jeste li sad dobro? Je li dijareja gotova? To je dobro, to je super da je gotova dijareja…”

Neupućenima se moglo učiniti da su predsednik Vlade i naš novinar možda imali neki susret daleko od kamera, no kako se čini, Plenković se pozvao na komentar našeg Ranka Stojanca, snimljenog u, kako je premijer i rekao, toaletu, a u kojem Stojanac između ostalog kaže:

“Ako ste, g. Plenkoviću, mislili da ću ja braniti vaše torijevce smešne poput gđice M. ili onog “Fawlty Towers” visokog ministra, e pa mislim da smo se negde krivo razumeli. Iako cenim što vi mene simpatišete, meni je to velika čast. U stvari i onaj ko shvata vaše reči danas može samo reći – Bože, pa taj novinar je uspeo u životu!” Kadar se vraća na toalet dok Stojanac govori: “Ali, dear sir, AP PM, ako ste mi mislili zabiti iglu u venu i uspavati me, joj…” Komentar završava odlaskom na u toalet. Je li premijer danas dijarejom nazvao spomenuti komentar od prije skoro mjesec dana ili se ozbiljno zabrinuo za zdravlje Ranka Stojanca za što zapravo nije bilo potrebe, nemamo informaciju, no budući da šira javnost sigurno nije upoznata s detaljima, ovakva izjava, šala ili kako je god nazvali s najviše pozicije moći u državi još je jedan šamar i novinarima i javnosti.


Video prilog N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend