26. avg 2020.

HRT mora vratiti Hrvoja Zovka na posao

HRT mora Zovka u roku osam dana mora vratiti na radno mjesto urednika-koordinatora i platiti mu pripadajuće troškove sa zateznom kamatom.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko izvijestio je u utorak da je Županijski sud u Rijeci odbio žalbu HRT-a i potvrdio da je otkaz koji mu je HRT uručio u rujnu 2018. bio nezakonit, pa ga stoga mora vratiti na posao.

HRT mora Zovka u roku osam dana mora vratiti na radno mjesto urednika-koordinatora i platiti mu pripadajuće troškove sa zateznom kamatom.

“Dvije godine govorim kako je otkaz bio nezakonit, a prijava urednice Informativnog medijskog servisa Katarine Periše Čakarun protiv mene neistinita. Pokušali su me oblatiti, diskreditirati na najgori mogući način, no znao sam što je istina te da nikad ne bih prihvatio ništa osim istine”, napisao je Zovko na Facebooku.

Post Hrvoja Zovka na Fejsbuku (printskrin)

Zahvalio je pritom na potpori HND-u, Sindikatu novinara Hrvatske, međunarodnim strukovnim organizacijama i brojnim kolegama novinarima.

Zovko je dobio otkaz na HRT-u rujnu 2018. godine nakon što je vodstvo javne radiotelevizije pokrenulo proceduru za izvanredni otkaz aktualnom predsjedniku HND-a.

Otkaz je uslijedio nakon ostavke Zovka na mjesto izvršnog urednika HTV-a 4 i žestoke svađe s Katarinom Perišom Čakarun, što je vodstvu HRT-a bio razlog za izvanredni prekid radnog odnosa zbog “teške povrede općih pravila o radu i ponašanju”.

Presudom Županijskog suda u Rijeci potvrđena je i lanjska prvostupanjska presuda da je otkaz Zovku bio nezakonit.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend