17. mar 2021.

Hrvatska regulatorna agencija otvara slučaj kablovskog operatora A1

Problemi i na hrvatskoj medijskoj sceni. Naime, od 29. marta, kablovski operator A1 u svom paketu više neće imati N1 televiziju i programe Sport kluba, iako je Junajted medija ponudila istovetne uslove saradnje kao ranije. A1 svoje korisnike o tome nije obavestio u roku od 30 dana, pa sada Hrvatska regulatorna agencija za mrežne delatnosti, HAKOM, otvara slučaj oko kablovskog operatora A1.

„Korisnik ne gubi nikakva prava, on mora biti obavešten. Ako nije obavešten, operator trpi sankcije. Mi kao HAKOM ispitujemo ovaj slučaj, to nije prvi put da se menjaju programi, mi prikupljamo činjenice, gledamo je li sve u skladu sa zakonom. Za korisnika je bitno je li dobio obaveštenje“, rekla je Marina Ljubić Karanović iz HAKOM-a.

Podsećamo, gledaoci koji u Hrvatskoj koriste usluge operatora A1 od 29. marta neće moći da gledaju kanale United Media – N1 i Sport Klub, jer sa tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku saradnje.

„Jako smo iznenađeni odlukom operatera A1 da ne obnovi ugovor o distribuciji kanala, posebno imajući u vidu da su im ponuđeni apsolutni isti uslovi koji su važili i do sada. Sa njima smo sarađivali dugi niz godina i žao nam je što ta saradnja nije nastavljena uprkos dobroj volji sa naše strane da do toga dođe“, saopštila je United Media.


Video prilog N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend