19. mar 2021.

Hrvatski portal Index.hr pružio podršku N1

Hrvatski portal Index.hr izrazio je podršku N1, nakon što je objavljeno kako gledaoci koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. marta više neće moći da gledaju program N1 televizije.

“Praksa državne regulative koja dopušta monopol/duopol koji pak može doslovno ugasiti neki informativni medij koji partiji nije po volji Indeksu je potpuno neprihvatljiva“, napisao je na fejsbuk profilu osnivač Indeksa, Matija Babić.

Dodao je da to nisu „normalne poslovne prakse“, ni „odnosi između poslovnih subjekata“, nego „korumpirana banana država na delu“.

„Osim simboličke podrške, najjasnije koju smo ikad izrazili, kolege (a tek potom konkurenti) s N1 od Indeksa mogu računati i na bilo koju drugu konkretnu podršku. Simbolička podrška tu je jer želimo pomoći staviti problem u prvi plan. Bez toga, takve stvari često naprosto prođu ugašene, pregažene i zaboravljene. Neće ići”, napisao je Babić.

Gledaoci koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. marta neće moći da gledaju kanale Junajted medije – N1 i Sport Klub, jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku saradnje.

Ponuda za emitovanje kanala upućena je od strane Junajted medije operateru još 25. februara, ali je A1 odbio nastavak saradnje.

„Jako smo iznenađeni odlukom operatera A1 o neobnavljanju ugovora o distribuciji kanala, posebno imajući u vidu da su im ponuđeni apsolutno isti uslovi koji su važili i do sada“, saopštila je Junajted medija.

S njima smo sarađivali dugi niz godina i žao nam je što ta saradnja nije nastavljena, uprkos dobroj volji naše strane da do toga dođe, dodaje se u saopštenju.

„Junajted medija veruje da će se obećanja ministarstva i Vlade Hrvatske, koja najavljuje nove zakonske regulative i usklađivanje sa zakonima u Europskoj uniji, dogoditi u obećanom roku, zbog liberalizacije tržišta, zdrave konkurencije i na kraju, u interesu hrvatskih građana”, navodi ta grupa.

Uz Index.hr, podršku N1 su pružili i portali Morski.hr, Tris.com.hr, Antena Zadar i drugi.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend