26. okt 2022.

Još nedelju dana za prijavu na konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

Nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banjaluka, “Lupiga – Svijet kroz obične oči” iz Zagreba, Nezavisno društvo novinara Vojvodine iz Novog Sada i Institut za medije iz Podgorice raspisali su danas Konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”, a zainteresovani mogu da se prijave do 1. novembra.

Nagrada se dodeljuje, novinarkama, novinarima i medijima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije u tri kategorije: za novinarsku hrabrost i izuzetnost, za doprinos zajednici, za medije, navodi se u saopštenju za javnost.

Novinare, novinarke i medije mogu nominovati udruženja, neformalne grupe, mreže organizacija civilnog društva, urednici u medijima, novinari, sindikati, naučno-obrazovne institucije, kao i univerzitetski nastavnici iz četiri navedene zemlje.

Novinarke, novinari i mediji ne mogu se direktno prijaviti na Konkurs, navodi se u saopštenju za javnost.

Više informacija o Konkursu može se pronaći na https://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/konkurs-za-regionalnu-novinarsku-nagradu-srdan-aleksic/

Regionalna novinarska nagrada “Srđan Aleksić” biće dodeljena 10. decembra 2022. u Banjaluci, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Srđan Aleksić bio je mladić iz Trebinja koga su u januaru 1993. godine na smrt pretukla trojica pripadnika Vojske Republike Srpske, zato što je od ubistva spasio svoga sugrađanina Alena Glavovića.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend