14. sep 2018.

Otkaz komentatoru HRT Dragu Ćosiću zbog preprodaje karata za Mundijal

Sportski komentator Hrvatske radio-televizije (HRT) Drago Ćosić dobio je otkaz nakon istrage o navodnoj preprodaji ulaznica za finale Svetskog prvenstva u Rusiji, objavili zagrebački mediji.

Printscreen, preuzeto sa 021.rs

Advokat otpuštenog komentatora Mate Matić potvrdio je da je njegov klijent u četvrtak dobio otkaz bez prava na otpremninu, a istovremeno je najavio da će zbog toga voditi spor protiv HRT.

Hrvatska nacionalna televizija pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obaveze za nekoliko svojih zaposlenih u vezi sa zloupotrebom ulaznica za Svetsko fudbalsko prvenstvo (SP) u Rusiji, a kao jedan od umešanih naveden je i Drago Ćosić.

Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP Hrvatska-Francuska pojavile u prodaji, Svetska fudbalska federacija (FIFA) zatražila je od Evropske unije javnih televizija (EBU), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima kako su se te karte pojavile u prodaji. U HRT su reagovali nakon što je zagrebački Jutarnji list objavio da su Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT Saša Dedić osumnjičeni da su učestvovali u preprodaji ulaznica.

Hrvatsko Državno javno tužilaštvo (DORH) potvrdilo je da je Opšinsko državno tužilaštvo u Zagrebu počelo istragu o preprodaji karata.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend