26. maj 2020.

Otkud Ćorić zna za Krešićeve poruke u novinarskim grupama?

Ministar Tomislav Ćorić prozvao je danas našeg reportera Hrvoja Krešića za pisanje u novinarskim grupama rekavši mu kako se iz njegovog rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.

Naš reporter ministru je postavljao pitanja vezano za objavu Memoranduma u Nacionalu prema kojem je između INA-e i Janafa dogovoren transport 247 tisuća tona hrvatske nafte iz Siska, umjesto u Rijeku, na preradu u Mađarsku.

Ministar Tomislav Ćorić komentirao je te napise rekavši da se tekstom pokušava implicirati da je Hrvatska došla u podređen položaj, a što, kaže ministar, nije točno.

„Ta nafta koja ide, ako je za Inin biznis to profitabilnije, ona se ne šalje, ona se prodaje, nitko nije na kamion stavio sretno, 0 kuna, ona se prodaje i od nje se zarađuje i mora ići kako je najrentabilnije.“

Kaže da su obje kompanije kompanije poslom dobile. „Oni koji promišljaju o hrvatskoj, turskoj, mađarskoj nafti, mogu ići i na tezu hoćemo li promovirati hrvatska plaža smao za hrvatskog turista. Mislim da smo na istoj strani i da je povod ovom istupu oporbe i dijela medijske javnosti, ja se ispričavam gospodine Krešiću što sam vas prozvao, ali vi ste sudjelovali u tome. Volio bih da N1 napravi jasnu analizu što takvo poslovanje donosi jednoj i drugoj kompaniji, pričati s emocijama o litri nafte, u ovom slučaju…

Poruke iz novinarskih grupa

Ćorić se ne sjeća tko je iz uprave potpisao, zna da ga je on potpisao kao svjedok.

Ministar se tada nastavio obraćati Krešiću. „Ovo su sada neimoenovani izvori pa znam slučajno da ste bili osobno nezadovoljni mojim prijedlogom članova uprave INA-e, slučajno znam da tog jednog koji nije izabran poznajete osobno, čak se i prezivate isto i ne bih vodio ovaj razgovor jer ću vam samo kroz jos par podataka dati…

Krešić mu je na to odgovorio da nije nezadovoljan njegovim izborima i ne zna kako je došao do zaključka.

„Došao sam do zaključka da ste u jednoj od novinarskih grupa u kojoj komunicirate, a svi znamo novinare, ste kritizirali kao osoba koja se rubno bavi naftnim biznisom, kako to?

Krešić mu odgovara: „Ovo je perfidno i ružno od vas.“

Ćorić: „Pogledajte svoje poruke u grupama.“…

Reakcija Hrvoja Krešića

Hrvoje Krešić je nakon Ćorićeve izjave kazao kako „Vlada Andreja Plenkovića optužuje novinare koji im postavljaju pitanja da rade za tuđe interese i da imaju nekakvu poličku agendu, a ne da rade u javnom interesu“, kaže Krešić.

Predsjednika Vlade i HDZ-a, Andreja Plenkovića, u Vrgorcu je naš reporter Hari Kočić upitao znači li to da Vlada prati internu komunikaciju novinara u grupama na WhatsAppu i Viberu.

„Ne odlazi u obzir takva teza, nikakve primisli uopće na takvo nešto ne dolaze u obzir. To najsnažnije demantiram“, rekao je Plenković.

Više čitajte OVDJE.


Video prilozi N1 Hrvatska

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend