30. nov 2021.

Priveden napadač na novinarku na antivakserskom skupu u Zagrebu

Zagrebačka policija uhapsila je muškarca koji je tjekom masovnog prosvjeda protiv COVID potvrda u središtu Zagreba 20. studenog Al Jazeere Balkans Nikolini Zavišić uzeo mikrofon usred javljanja uživo, i protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, “policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.” Policija u priopćenju ne navodi redakciju ni ime novinarke.

“Iako je pobjegao s mjesta događaja, utvrđeno je o kome bi se moglo raditi te je 29. studenog osumnjičeni muškarac uhapšen, a kroz kriminalističko istraživanje sumnja je potvrđena”, navodi policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava dostavljena je nadležnom državnom tužilaštvu.

Istog dana nepoznati prosvjednici napali su na prosvjedu i novinarsku ekipu RTL televizije i triput udarili novinara Gorana Latkovića.

Hrvatske vlasti i novinarske udruge oštro su osudile nasilje nad novinarima i zatražile brzo pronalaženje i primjereno kažnjavanje počinitelja.

Procjenjuje se da je na prosvjedu protiv obaveznog uvođenja COVID potvrda na zagrebačkom Trgu bana Jelačića 20. novembra sudjelovalo oko 15.000 građana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend