08. apr 2022.

Saborski odbor za medije: Brojne primjedbe na program i poslovanje HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u četvrtak je primio na znanje izvješće o radu HRT-a za 2020. koje je podnio glavni ravnatelj Robert Šveb. Članovi Odbora većinom glasova primili su na znanje Izvješće o radu i poslovanju HRT-a za 2020. uz brojne primjedbe na program i poslovanje HRT-a pod vodstvom bivšeg glavnog ravnatelja Kazimira Bačića, ali i uz isticanje i da to izvješće nisu prihvatili ni Programsko vijeće ni Nadzorni odbor HRT-a.

Odbor za medije prihvatio je izvješća o radu Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a za 2020. a pred kraj gotovo četverosatne sjednice raspravljao je i o informaciji glavnog ravnatelja vezanoj za ponudu oglašavanja na HRT-u od agencije za promidžbu Force Info.

Prema medijskim napisima, gradonačelnica Pazina Suzana Jašić u veljači je prijavila HRT nadležnim tijelima zbog mogućeg kršenja odredbi o oglašavanju na javnom servisu. Kazala je kako je dobila ponudu marketinške agencije Force info, koja joj je ponudila pozitivne priloge o njenom radu na HRT-u.

Sjednicu saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije možete pogledati ovdje. 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend