10. feb 2022.

Splitski zamenik gradonačelnika pretio novinarki, pa se izvinio javno

Splitski zamenik gradonačelnika Bojan Ivošević verbalno je napao i izvređao urednicu Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić, pa je naknadno priznao da je pogrešio i izvinio se, javlja Hrvatska radio-televizija.

Ivošević koji se danas našao na udaru javnih osuda zbog pretnji Nikolini Lulić, a večeras je javno priznao da je pogrešio i da se povlači iz javnosti.

Sve se dogodilo zbog teksta o sadnji stabala na Marjanu koji je razbesnio Ivoševića jer se u njemu navodi da aktualna vlast nije prva koja organizirano sadi stabla, čime su se pohvalili, nego da su to radili i pre njih.

„Pogrešio sam kada sam na neprimeren način razgovarao s novinarkom Nikolinom Lulić i na tome joj se još jednom izvinjavam“, istakao je Ivošević na svojoj Facebook stranici.

Tumačeći svoj postupak, Ivošević je naveo kako mu se čini da „zaista ponekad ima problem u komunikaciji“.

Najavio je da će se posvetiti unapređivanju komunikacijskih veština kako se takve stvari ne bi ponavljale.

Iz niza uvreda i pretnji izdvajamo jednu, koja je urednicu Lulić posebno zgrozila: „Napit ću vam se krvi“.

Njegov nastup, javlja HRT, osudili su odbornici i očekuju da to učini i gradonačelnik Ivica Puljak.

Splitska policija istražuje pretnje

Splitska policija potvrdila je da kako je nakon objave u medijima da je započela istragu. U kratkoj izjavi navedeno je da su odmah nakon saopštenja Slobodne Dalmacije započeli s merama i radnjama iz nadležnosti policije kako bi utvrdili ima li u tom slučaju elemenata krivičnog dela ili prekršaja koje se goni po službenoj dužnosti.

Neslužbeno se doznaje da je danas saslušana NikolinuaLulić, a najverojatnije večaeras ili ujutrubi trebalo da bude saslušan i Bojan Ivošević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend