12. sep 2017.

U Zagrebu opet zapaljen srpski nedeljnik „Novosti“

redsednik proustaške Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec drugi put za deset dana u centru Zagreba palio primerke srpskog nedeljnika "Novosti".  

Kako je rekao, to je uradio kako bi pozvao hvatske vlasti da prestanu da finansiraju ove novine, koje su glasilo Srpskog nacionalnog vijeća, jer one nisu novine srpske manjine, već su novine protiv hrvatske države.

Ovoga puta su izgorela dva primerka preko čijih naslovnica su bili zalepljeni naslovi „Idi bre pa se leči“ i „Lepo gore, lepe novine“.

Keleminec je akciju izveo povodom krivične prijave koju je zbog „‘podsticanja na terorizam i širenja nacionalno-etničke mržnje“ podigao protiv izdavača „Novosti“ Milorada Pupovca, prenosi taj srpski nedeljnik.

Kako je potvrdio novinarima, zbog gotovo identične akcije koju je na istom mestu izveo pre deset dana, policija ga je pozvala na razgovor tokom kojeg ih je obavestio da „Novosti“ nije palio na javnoj površini, već u prigodnoj kantici. Današnji skup, na kojem se okupilo deset Keleminčevih pristalica, prošao je bez uzvikivanja ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’.

Keleminec se ponovno obrušio na Milorada Pupovca, predsednika SNV i lidera SDSS-a, protiv kojeg je podneo krivičnu prijavu. „Ja sam patriota koji je 1991. branio Hrvatsku, a Pupovčeva strana nas naziva ustašama. Prvo se sprovodio ‘SANU 1’, a sada se preko Pupovca sprovodi ‘SANU 2’… Zadnji put smo spalili ‘Novosti’ jer naslovnice ‘Lepa naša lepo gori’ i ‘Žarimo i palimo’ predstavljaju teroristički čin i širenje nacionalno-etničke mržnje. Zbog toga smo danas podneli krivičnu prijavu“, rekao je Keleminec.

Prema njegovim rečima, spaljivanje je bila poruka vlasti u Hrvatskoj da prestane da finansira Novosti, jer to „nije list srpske manjine, nego Novosti od Feralovaca koji su uvek bili protiv hrvatske države“.

„SDSS i SNV hrvatsku državu i narod proglašavaju genocidnim i tvrde da je Hrvatska zločinačka… sramota je od Plenkovića da koalira s osobom koja mrzi Hrvatsku i naše pozdrave, ali nisu mu mrske naše kune'“, dodao je on.

Keleminec je poručio da se ne boji policije, zakona i pravde i da će biti srećan ako ga budu progonili zbog protivljenja sprovođenje „velikosrpske politike“ koju, kako tvrdi, traži srpski ministar Ivica Dačić, kojeg je nazvao „mali Slobo“.

Iako je i današnji skup A-HSP-a obezbeđivala policija, koja je snimala čitav događaj, ipak nije intervenisala pa je Keleminec, ovaj put uz pomoć jednog prijatelja, još jednom neometano obavio spaljivanje, zaključuje se u tekstu magazina SNV-a.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend