23. sep 2021.

UNCG traži od premijera: Zdravko da smijeni Tamaru Srzentić, za godinu malo šta je uradila za novinare!

UNCG poziva premijer Zdravka Krivokapića da prilikom rekonstrukcije Vlade smijeni aktuelnu ministricu za medije Tamaru Srzentić, koja ja više od godinu dana nije ni upoznala zaposlene u tom resoru, a ne da je nešto uradila.

– Ministarka za medije Tamara Srzentić će ostati zapmćena po svojim odlukama da rasipa novac poreskih obveznika, kao što je odluka da se vlasnicima štampanih medija daju sredstva u iznosu od stotina hiljada evra, mada su njihovi vlasnici milioneri, vlasnici najatraktivnijih turističkih destinacija, kao i vlasnici banaka. Ministarka Srzentić je takođe nemilice dodjeljivala sredstva NVO organizacijama po više stotina hiljada evra, istim onim koji su bili miljenici DPS vlasti prethodne vlade Duška Markovića, navode u UNCG.

Oni dodaju da su članovi najužeg kabineta Tamare Srzentić sa svojim porodicama jurišali su na policiju na Belvederu 5.septembra, a ona sama je prisustvovala antivladinim skupovima koje je organizovao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov savjetnik za bezbjednost Veselin Veljović na Cetinju neposredno prije terorističkih napada.

–Za godinu dana rada kao ministar medija Srzentićka nije predložila, niti donijela niti jedan zakonski akt koji bi bio u cilju poboljšanja rada novinara i većeg stepena nezavisnosti medija, kao i poboljšanja socijalnog statusa zaposlenih posebno u privatnim medijima. Kada su u pitanju prava novinara, ministarska Srzentić će ostati zapamćena da je za njeno vrijeme, najveći broj novinara bio mobingovan u redkacijama od vlasnika i urednika. Da je novinarima prijećeno od svakog društvenog i političkog taloga, pojašnjavaju u UNCG.

Po njihovim riječima nikada novinari nijesu više puta bili napadani i nakon tih napada i prijetnji dobijali i policijsku zaštitu i to samo zbog toga što su profesionalno i istinito pisali o našoj stvarnosti koju je kreirala poluterorističa organizacija koja sebe naziva i političkom partijom.

–Kada se sagledaju rezultati rada ministarke Srzentić u sferi medija u Crnoj Gori za godinu dana njenog (ne)rada prije bi se reklo da je zasjela u ministarsku fotelju sa mjesta kafe kuvaricfe guvernera Kalifornije, nego eksperta za bilo šta, posebno za medije, kao što je predstavljena na početku mandata premijera Zdravka Krivokapića. Premijeru Krivokapiću nijeste dobili glasove da ministar za medije bude Srzentićka, nego ljudi koji žive za i od novinarstva, poručuju iz UNCG.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend