23. mar 2023.

Bojan Cvejić novi urednik portala N1

Dosadašnji glavni i odgovorni urednik onlajn izdanja dnevnog lista Danas Bojan Cvejić od ponedeljka je glavni urednik portala N1.

Bojan Cvejić (foto: Pres centar UNS-a)

Cvejić za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) kaže da će mu glavni zadatak biti da portal N1 objavljivanjem raznovrsnijeg sadržaja dođe do šireg čitalačkog auditorijuma i dospe u deset najposećenijih portala u Srbiji.

„Portal televizije N1 je već prepoznatljiv u Srbiji kao pouzdan izvor informacija iz oblasti dnevne politike, ekonomije, sveta… Glavni zadatak u narednom periodu biće nam da dođemo do šire publike, da ponudimo uz pouzdane vesti raznovrsniji sadržaj, sve sa ciljem da se portal N1 brzo svrsta u 10 najposećenijih sajtova u Srbiji i da se nađe na mestu na kojem zaslužuje da bude kao jedan takav brend. Lično, početak rada na N1 za mene predstavlja veliki profesionalni izazov“, rekao je.

Cvejić je svoju novinarsku karijeru i započeo u dnevnom listu Danas. U ovom listu je bio novinar u nekoliko rubrika – Beograd, Društvo, Politika. Poslednjih sedam godina, sve do marta ove godine, bio je glavni i odgovorni urednik portala Danas.rs.

Paralelno sa uredničkom funkcijom na portalu Danas.rs, od 2019. do 2022. godine bio je i izvršni direktor, pa direktor kompanije Dan Graf koja izdaje Danas i City Magazine.

Sarađivao je sa nedeljnikom NIN i onlajn izdanjima City Magazine, Radnik.rs i Kosovo 2.0, kao i na projektima sa organizacijama UNICEF, NALED, CEPROM i mnogim drugim. Bio je dopisnik italijanskog portala L’Indro.

Član je Komisije za žalbe Saveta za štampu i Upravnog odbora Asocijacije medija

Cvejić je i dobitnik UNS-ove nagrade Laza Kostić, priznanja „Ličnost godine“ koje dodeljuje Misija OEBS u Srbiji (2019) i medijske nagrade „Inicijative za mirne promene“ (PCi).

Od 2014. do 2018. godine bio je član Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).


A. N.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend