15. dec 2021.

Danas na lokalu – najvažnije lokalne vesti iz 10 gradova u Srbiji

Milioni ljudi u Srbiji ostaju uskraćeni za osnovne informacije koje su im važne za svakodnevni život jer o lokalnim temama nema ko da ih informiše. U nameri da građanima ponudimo pouzdane informacije iz sredina u kojima žive, pokrenuli smo “Danas na lokalu”.

Foto: Danas

Na portalu danas.rs otvorene su posebne stranice za 10 gradova: Novi SadSuboticaZrenjaninUžiceKragujevacNišVranjeNovi PazarKikinda i Majdanpek gde svi zainteresovani mogu da pročitaju najvažnije vesti o funkcionisanju ovih lokalnih zajednica.

Spisak lokalnih sajtova ćemo u narednom periodu širiti a od januara je u planu i nedeljni dodatak iz nekoliko gradova u štampanom izdanju Danasa.

Širenjem dopisničke mreže Danasa i otvaranjem lokalnih stranica želimo da čitaocima ponudimo pouzdane informacije i realnu sliku o zbivanjima u njihovim gradovima i opštinama.

„Umesto objektivnog i nepristrasnog izveštavanja, informisanje na lokalu se svelo na strogo kontrolisane vesti i propagandističko novinarstvo. ’Danas na lokalu’ će biti okrenut jedino građanima i njihovim interesima u sredini u kojoj žive jer polazimo od pretpostavke da samo informisan građanin može da bude aktivan učesnik u procesu stvaranja boljih uslova za život u lokalnoj zajednici“, ističe urednik lokalnih izdanja Danasa Vukašin Obradović.

Potreba za profesionalnim, nezavisnim lokalnim medijima danas je veća nego ikad. U vreme kada je većina nacionalnih medija pod kontrolom vladajućeg režima, neophodno je imati medije koji predstavljaju glas naroda i izraz njegovih potreba. Da građani imaju svog partnera na lokalu.

Zato ih pozivamo i da nas prate ne samo na sajtu, već i na Facebooku gde smo otvorili stranicu za svaki grad Novi SadSuboticaZrenjaninUžiceKragujevacNišVranjeNovi PazarKikinda i Majdanpek. Tu nas mogu i kontaktirati, predložiti temu, javiti za problem ili istaći nešto lepo što se dešava u njihovom gradu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend