23. nov 2018.

Dini Đorđević iz CINS-a nagrada za najbolju mladu novinarku

Žiri Novosadske novinarske škole pohvalio novinarku KRIK-a Milicu Vojinović i novinara Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Mladena Savatovića  

Dina Đorđević, novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), prva je dobitnica nagrade „Marina Kovačev“, priznanja Novosadske novinarske škola (NNŠ) za najbolju mladu novinarku u Srbiji u 2018. godini.

Kvalitet istraživačkih tekstova i relevantnost tema kojima se Dina Đorđević bavila bili su odlučujući faktor u odlučivanju žirija, navodi se u obrazloženju nagrade koja je novinarki CINS-a uručena na sinoćnoj svečanosti u Novom Sadu.

Žiri je, kako se navodi, vrednovao njen celokupan novinarski angažman i tekstove o zahtevnim i kompleksnim temama iz sfere medija, energetike i privatizacije „koje su i za starije i iskusnije kolege pravi izazov“, kao što su istraživanja o izgradnji mini-hidroelektrana i o netransparentnom i nezakonitom finansiranju novinske agencije Tanjug.

Primajući nagradu Dina Đorđević je rekla da priznanje za nju, osim lične satisfakcije, predstavlja i podsticaj centrima za istraživačko novinarstvo da nastave da „grade mlade novinare i novinarstvo zasnovano na profesionalnim vrednostima“.

Žiri, u čijem su sastavu bili novinari Miodrag Sovilj (N1) i Predrag Blagojević (Južne vesti), kao i bivša dobitnica nagrade Jovana Zdjelarević, te predstavnica Fondacije „Marina Kovačev“ Svetlana Bošković i Dubravka Valić Nedeljković iz NNŠ, dodelio je i pohvale novinarki KRIK-a Milici Vojinović i novinaru Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Mladenu Savatoviću.

Novosadska novinarska škola od 2001. nagrađuje najbolje novosadske novinare i novinarke mlađe od 30 godina, a ove godine ta godišnja nagrada nosi ime „Marina Kovačev“, u znak sećanja na preminulu novinarku i saradnicu NNŠ, i u saradnji sa Fondacijom „Marina Kovačev“ dodeljuje se najboljem mladom novinaru iz čitave Srbije.

Svečano uručenje nagrada upriličeno je povodom otvaranja regionalne konferencije o medijskoj pismenosti „Media for citizens – Citizens for media“ koja se danas održava u Novom Sadu, uz učešće oko 60 stručnjaka iz oblasti medija i medijske pismenosti iz Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend