02. mar 2020.

FAR se već četiri godine trudi da svetli objektivnošću

FAR je napunio četiri godine i polako ulazi u vreme zrelosti i nije mu lakše. Naprotiv teže mu je. I to zbog njega samog i profesionalnih principa koje poštuje i sledi, a protiv kojih su gotovo sve okolnosti. Od javnog ukusa, koji nameće većina „velikih medija“, pa do sveopštih prilika u kojima smo svi mi, pa i FAR. Ali ne treba kukati i tražiti izgovore, nego treba raditi i u radu tražiti rešenja.

Zbog toga je startovao FAR TV, zbog toga angažman portala u građanskom aktivizmu, njegovo sve veće prisustvo na društvenim mrežama, saradnja sa medijima, nevladinim organizacijama i novinarskim udruženjima, koja dele vrednosti objektivnosti i nepristrasnog sagledavanja stvarnosti i izveštavanja o njoj.

U isto vreme FAR se trudi da bude lokalni, ali i regionalni hroničar, nesubjektivno glasilo bugarske nacionalne manjine u Srbiji, da beleži saradnju Srbije i Bugarske i da izveštava o događajima iz Dimitrovgrada, Bosilegrada, Pirota, Niša, Beograda, Pančeva, Ivanova, Zvonca, Sofije…

Drugim rečima svetlo FAR-a sija sa sve više punktova i sudeći po reakacijama onih kojih ga prate dopire sve dalje i dalje – „od Amerike do Australije“. Prija i činjenica da FAR postaje sve više „vox populi“ (glas naroda), pošto su mnogi prilozi nastali upravo zbog tema ili problema, koje su predložili ili na njih ukazali posetioci i publika FAR-a.

U isto vreme FAR u svojim tekstovima nikog ne vređa i bezrazložno etiketira, ali ne izbegava ni neprijatne teme. Uprkos takvoj etičkoj i novinarskoj „samoregulaciji“ koju nad sobom sprovodi, FAR mesečno objavi preko 200 postova, od čega je barem desetina u TV formatu. To znaju da cene čitaoci i gledaoci, koji sedmično barem 50.000 puta posete sajt www.far.rs.

Takvim prilazom radu Internet Portal FAR i FAR TV su sebi svesno nametnuli obavezu da se inovira i menja, da stalno nude nove sadržaje i nov način njihovog prezentovanja, pa će i novine koje je spremio za petu godinu rada uskoro biti pred vama.

Ipak, suština će ostati ista. FAR će se uvek truditi da iznosi istinu i isijava objektivnost, jer bez toga ga ne bi bilo. Bez obzira na godine ili godišnjice.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend