23. jan 2019.

Insajder produkcija: Nemamo nikakve veze s makedonskim Insajderom, tražićemo privremenu zabranu emitovanja te emisije

Insajder produkcija priprema tužbu protiv makedonske televizije 1TV zbog korišćenja žiga i to sa zahtevom da se zabrani emitovanje najavljene emisije pod imenom Makedonski Insajder do okončanja postupka. Televizija 1TV u septembru je najavila emitovanje emisije Insajder, a sredinom januara objavio najavu s temama emisija koje će biti emitovane, navodeći da je reč o licenciranom formatu. Zbog povezivanja s Insajderom koji je širom regiona poznat format, produkcija Insajder prvo je uputila pismo opomene toj televiziji, a kako je najava emisije ponovljena priprema se tužba.

„Insajder produkcija je u Makedoniji podnela zahteve za priznanje žigova INSAJDER u reči i grafizmu, koji su u fazi registracije. U toku je priprema tužbe protiv televizije 1TV iz Skoplja zbog povrede prava iz prijave žiga, sa zahtevom za određivanje privremene mere zabrane emitovanja sporne emisije do pravnosnažnog okončanja postupka“, saopštava Insajder produkcija.

Prva najava makedonskog Insajdera objavljena je 20. septembra na 1TV i to kao emisija čiji tim će se baviti istraživačkim novinarstvom u vezi s kriminalom i korupcijom. Urednici televizije navodili su da je reč o “licenciranom formatu koji će raditi po standardima licence”.

Sredinom januara objavljena je video najava u trajanju od tri minuta o temama koje će biti emitovane u serijalu. Jedan od biznismena koji je pomenut u najavi podneo je krivičnu prijavu tvrdeći da mu je tražen novac da se priča o njemu ne emituje, dok je televizija 1TV to negirala najavljujući serijal za februar. Vlasnik televizije je otac Bojana Jovanovskog, pozatijeg kao Boki 13, koji govori u ime televizije 1TV.

Zbog činjenice da Insajder produkcija nema nikakve veze s tom emisijom ili televizijom, odlučeno je da se preduzmu pravni koraci kako ne bismo bili ni zvanično ni nezvanično dovođeni u vezu sa serijalom koji se najavljuje.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend