14. feb 2020.

Konkurs za BIRN-ovu stipendiju za novinarsku izuzetnost u 2020. godini

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) otvorila je konkurs za Stipendiju za novinarsku izuzetnost za 2020. godinu. Rok za slanje prijava je 10. mart 2020. godine.

Ukoliko imate ideju za veliku novinarsku priču i želite da je napišete po najvišim profesionalnim standardima, uz kvalitetnu uredničku i adekvatnu finansijsku podršku, pravo je vrijeme da se prijavite za Stipendiju za novinarsku izuzetnost.
Stipendija za novinarsku izuzetnost namijenjena je profesionalnim novinarima koji imaju ideju za priču sa prekograničnom tematikom. Ove godine tema je vladavina prava.
Poslije 13 godina podrške novinarima širom Balkana, program sada prihvata i prijave iz zemalja Višegradske grupe (Republika Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka). Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Republike Češke, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Srbije i Slovačke mogu da pošalju prijave.
Za program će putem javnog konkursa biti izabrano 10 novinara za stipendiju koja obuhvata: 3.000 eura, mentorsku uredničku podršku, učešće u međunarodnim seminarima kao i objavljivanje u najuticajnijim regionalnim i internacionalnim medijima.
Internacionalni žiri će na kraju programa izabrati tri najbolja novinarska članka i dodijeliti nagrade.
Rok za slanje prijava sa prijedlogom teme je 10.3.2020.
Više detalja o programu i procesu prijave možete pronaći na službenim stranicama organizatora.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend