01. nov 2019.

Lazić: Samo smo preneli ono što je javno rečeno

Glavni i odgovorni urednik informativnog portala „Bujanovačke“ Nikola Lazić juče je dao izjavu u lokalnoj policiji koja po nalogu Osnovnog tužilaštva u Bujanovcu „prikuplja informacije o istupu lidera Desnice Srbije na javnoj tribini održanoj u ovom gradu“.

Foto: Fejsbuk/Nikola Lazić

– Portal koji uređujem ne zastupa interese ni jedne političke opcije već prenosi informacije u cilju objektivnog informisanja građana na jugu Srbije i šire. Tako smo propratili i tribinu lidera Srpske desnice i preneli šta je tamo rekao Miša Vacić – objasnio je Lazić.

Nakon što je zapretio „proterivanjem svim onim Srbima koji u Bujanovcu sarađuju sa Albancima na lokalu“ na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Srpske desnice i nakon reakcije političkih stranaka, osim SNS, Osnovno tužilaštvo preduzelo je mere „prikupljanja informacija“ o mogućem krivičnom delu širenja verske i nacionalne mržnje, o čemu će konačnu odluku doneti Više tužilaštvo u Vranju. Nastup lidera Srpske desnice naišao je i na osudu predsednika vladinog Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije Zorana Stankovića.

Šaip Kamberi predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) ranije je izrazio sumnju „da iza ovakvih izjava predsednika SD možda stoji neka uticajnija partija iz vladajuće koalicije“. Vacić je demantovao bilo kakve“ pretnje proterivanjem“, navodeći da je mislio da će „na izborima oni skloniti koalicione partnere Albanaca iz redova srpskih partija“.

V. R.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend