23. okt 2019.

Nenad Krstić izabran za predsednika Programskog saveta RTV

Danas je održana prva konstitutivna sednica novog saziva Programskog saveta Javne medijske ustanove "Radio-televizije Vojvodine" na kojoj je za predsednika tog savetodavnog organa pokrajinskog javnog servisa, izabran profesor doktor Nenad Krstić, a za njegovog zamenika doktor Ivana Knežević.

Prof. dr Nenad Krstić je redovni profesor na Odseku za romanistiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i član je Odbora SANU za srpski jezik u poređenju sa drugim jezicima. Objavio je više od 60 naučnih radova iz oblasti komparativne lingvistike i traduktologije, kao i sedam monografija. Pored toga, održao je i niz javnih predavanja o filozofskim, naučnim i društveno-političkim temama na univerzitetima u Parizu, Anžeu, Grenoblu, Strazburu, Bolonji, Skoplju, Banja Luci, Beogradu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu itd. Održao je i nekoliko javnih predavanja o društveno-političkim temama u Evropskom parlamentu u Strazburu i u čuvenoj Kući hemije u Parizu. Učesnik je brojnih naučnih skupova, konferencija i okruglih stolova.

Dr Ivana Knežević je doktorirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na Katedri za srpski jezik i književnost. U Radio-televiziji Vojvodine zaposlena je od 2006. godine. Radila je na najodgovornijim i najsloženim poslovima, a trenutno je rukovodilac Centra za istraživanje javnog mnjenja i auditorijuma.

Novi saziv Programskog saveta ima četvorogodišnji mandat.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend