13. nov 2018.

Na javnu raspravu o programu RTV niko nije došao – čak ni RTV

Javna rasprava o programu Radio-televizije Vojvodine, koja je danas trebalo da bude održana u Novom Sadu, otkazana je jer se u zakazano vreme nije pojavio nijedan građanin. 

Maja Petrović, predsednica Programskog saveta RTV (foto: Denis Kolundžija / Cenzolovka)

„Fali nam publika i zato nema smisla da se ova javna rasprava održi“, rekla je predsednica Programskog saveta Maja Petrović.

U holu Studija M u zakazanom terminu bili su prisutni samo članovi Programskog saveta RTV, predstavnici te medijske kuće i nekoliko novinara koji su došli da izveštavaju o planiranoj raspravi o kvalitetu programa pokrajinskog javnog servisa. 

U nedostatku građana, među prisutnima se povela diskusija o razlozima za neodržavanje javne rasprave, kao i o tome kako bi trebalo unaprediti model javnih rasprava o programu javnih servisa.  

Maja Petrović je najavila da će Programski savet, koji je zadužen za organizovanje javnih rasprava, pokušati da izdejstvuje novi datum održavanja javne rasprave u Novom Sadu, ali i „primereniji termin“.

„Termin od 15 časova je nepodoban, ali to je bio jedini termin koji nam je RTV za danas ponudio“, navela je predsednica Programskog saveta. 

Na najavljenu javnu raspravu danas nije došla čak ni ekipa RTV, što je član Programskog saveta RTV Zoran Samardžić ocenio kao pokazatelj odnosa pokrajinskog javnog servisa prema javnim raspravama.

Osim što o današnjoj javnoj raspravi građani očito nisu bili dovoljno informisani, ispostavilo se da je informisanost manjkala i ljudima koji su bili predviđeni da o programu RTV danas govore. Urednik gradskog i regionalnog programa Prvog programa RTV Goran Pejčić rekao je, naime, da je o planu da govori na javnoj raspravi saznao tri sata ranije. 

Za razliku od Novog Sada, Programski savet je u protekle dve nedelje uspešno organizovao javne rasprave u Kikindi i Bačkom Monoštoru.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend