14. feb 2018.

Direktorka programa RTV nije došla da Programskom savetu objasni otkazivanje emisije Otkopčano

Predsednica Saveta Maja Petrović prenela usmeno objašnjenje direktorke programa Sonje Kokotović Zečević da „prošlog utorka nekoliko emisija RTV nije emitovano po rasporedu zbog prenosa sportskog događaja“, ali nije objasnila kako je onda umesto emisije „Otkopčano“ sa Markom Vidojkovićem iznenada ubačeno „Hilandarsko vekovanje“

Ukoliko je posredi promena programske sheme, zašto je onda najava emisije Otkopčano naknadno uklonjena sa Jutjub kanala RTV? (foto: Jutjub strana RTV)

Programski savet Radio-televizije Vojvodine očekuje da na idućoj sednici dobije zvanično obrazloženje o tome zašto neka emisija pokrajinskog javnog servisa nije emitovana u najavljenom terminu, izjavila je za Cenzolovku predsednica Saveta Maja Petrović.

Ona je potvrdila da je članovima Saveta na jučerašnjoj sednici prenela „da prošlog utorka nekoliko emisija RTV nije emitovano po rasporedu zbog prenosa sportskog događaja“ i da je to objašnjenje, bez dodatnih detalja o kojim emisijama se radi, dobila usmeno od direktorke programa Sonje Kokotović Zečević.

Prošlog utorka, u redovnom terminu od 21 čas nije emitovana ranije snimljena emisija „Otkopčano“ autora Blaža Popovića, u kojoj je, prema najavi, trebalo da govori pisac i novinar Marko Vidojković. U tom terminu emitovana je emisija „Hilandarsko vekovanje: Smena straže“.

Vidojković sporan za menadžment

U jučerašnjem izdanju emisije „Otkopčano“ emitovan je razgovor s pukovnikom Milanom Kamorom. Blažo Popović nije želeo da za Cenzolovku komentariše razloge za neemitovanje emisije s Vidojkovićem, kao ni to da li će ona biti eventualno naknadno emitovana.

Cenzolovka je prošle nedelje u RTV nezvanično saznala da je odluka o neemitovanju emisije sa Vidojkovićem doneta na dan emitovanja. Tome u prilog ide činjenica da je promo spot za emisiju prethodnog dana bio postavljen na zvaničan Jutjub kanal RTV (u međuvremenu je RTV izbrisao ovu najavu).

Zaposleni u RTV sumnjaju da je za menadžment kuće bio sporan sam Vidojković, koji je poznat kao kritičar vlasti.

Šturo, usmeno objašnjenje, koje je direktorka programa RTV preko posrednika uputila članovima Programskog saveta, prvo je, čak i ovakvo, objašnjenje koje se uopšte moglo čuti od menadžmenta RTV povodom neemitovanja emisije „Otkopčano“ prošlog utorka.

Cenzolovka, inače, ni posle nedelju dana nije dobila odgovore na pitanja upućena generalnom direktoru RTV Miodragu Koprivici i direktorki programa RTV Sonji Kokotović Zečević.

Kako Cenzolovka saznaje, više članova Programskog saveta RTV nameravalo je da na jučerašnjoj sednici informaciju o neemitovanju emisije „Otkopano“ dobije iz „prve ruke“ – od direktorke programa, koja je trebalo da predstavi programski koncept RTV za 2018. godinu. Uoči početka sednice, međutim, Sonja Kokotović Zečević otkazala je prisustvo zbog bolesti.

Dva člana Programskog saveta, koji su zatražili da im ne navodimo imena jer nisu ovlašćeni da javno istupaju, potvrdili su za Cenzolovku da je predsednica Saveta upitana o tome da li ima saznanja o razlozima za neemitovanje emisije „Otkopčano“, nakon čega su im prenete reči direktorke programa „da je zbog prenosa sportskog događaja programska shema prošlog utorka pretrpela određene izmene“.

Postoje, međutim, rupe u „objašnjenju“ koje je Programskom savetu ponudila direktorka programa RTV.

Odbojka nije imala veze sa Otkopčano

U RTV saznajemo da je prošlog utorka na prvom programu pokrajinskog javnog servisa prenošen odbojkaški meč između Vojvodine i Novog Pazara. U programskoj shemi za taj dan navedeno je da prenos utakmice počinje u 17.55, zbog čega u shemi nije ni najavljeno emitovanje redovnih emisija u tom terminu („Vojvodinom“ i „NS razglednice“). Emisija „Hilandarsko vekovanje“, međutim, ne samo što je tog dana iznenada ubačena u programsku shemu, umesto „Otkopčano“, već je i emitovana u terminu od 21 čas.

Prenos odbojkaške utakmice, očito, nije imao nikakve veze sa neemitovanjem emisije „Otkopčano“.

U svakom slučaju, članovi Programskog saveta očekuju da od direktorke programa na narednoj sednici, verovatno već početkom marta, dobiju kompletnu informaciju o tome zašto emisija „Otkopčano“ zaista nije emitovana prošlog utorak.

„Mi očekujemo da na narednoj sednici od direktorke programa dobijemo zvanično objašnjenje“, kaže jedan član Programskog saveta za Cenzolovku. „Želimo da čujemo i zbog čega nije emitovana Popovićeva emisija, da li će biti naknadno emitovana i ako neće – zbog čega neće, kao i to zbog čega gledaoci nisu obavešteni da emisija, koja je ranije snimljena, neće biti emitovana u redovnom terminu te kada će biti emitovana naknadno.“

2 komentara za: “Direktorka programa RTV nije došla da Programskom savetu objasni otkazivanje emisije Otkopčano

  1. Dzeni Pinter

    Upucujem ostru kritiku na račun svoje drugarice i bivše saradnice, Sonje Kokotovic. Ako se pod svoje stare dane prodala za sendvič, može je biti sram. Dženi Pinter

    19. феб 2018. at 07:29
  2. olivera

    Zasto prenosite izjavu „jednog clana“? Kakav je uopste znacaj te izjave?

    20. феб 2018. at 13:29

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend