28. mar 2023.

Počela osma Škola digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije

Minulog vikenda počela je s radom osma po redu Škola digitalnog novinarstva, a po tradiciji na prvoj radionici desetoro polaznika slušalo je uvodna predavanja o digitalnom, analitičkom i istraživačkom novinarstvu, kao i o mobilnom novinarstvu, te o etici i novinarskim standardima.

Foto: Marko Risović, Slavko Ćuruvija fondacija

Škola traje od 25. marta do 28. maja, a nastava će se odvijati putem onlajn kurseva kao i na tri radionice u Beogradu.

Otvarajući osmu Školu digitalnog novinarstva počasna predsednica Slavko Ćuruvija fondacije Jelena Ćuruvija Đurica istakla je da posebnu vrednost Škole predstavljaju njeni, tokom minulih sedam godina, dokazano kvalitetni predavači i poručila polaznicima da maksimalno iskoriste njihovo znanje i iskustvo.

Osmu generaciju Škole digitalnog novinarstva čine Jovan ŽivkovićJelena ČolovićUna GrekulovićAleksandra RevesAnđela Andrijević, Isidora Kovačević, Milica Mihajlović, Uglješa Bokić, Sandra Solujić i Jelena Milenković.

Kao i ranijih godina, za predavanja o digitalnom, analitičkom i istraživačkom novinarstvu, odnosno o mobilnom novinarstvu i o etici i profesionalnim standardima, zadužena su poznata novinarska imena: Pavle Zlatić, nekadašnji glavni i odgovorni urednik sajta B92, Antonela Riha, novinarka i bivša urednica u B92, NIN-u i RTS-u, Tamara Skrozza, novinarka agencije FoNet, sajta Cenzolovka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, Lamija Alečković, stručnjakinja za digitalno novinarstvo, i Perica Gunjić, glavni i odgovorni urednik sajta Cenzolovka. Svoja znanja i iskustva polaznicima će preneti i drugi poznati novinari.

Škola digitalnog novinarstva, koju Slavko Ćuruvija fondacija organizuje od 2015. godine uz podršku američke Nacionalne zadužbine za demokratiju (National Endowment for Democracy), namenjena je mladim novinarkama i novinarima pre svega lokalnih medija, ali i studentima novinarstva.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend