04. maj 2023.

Savet za štampu: Javni konkurs za izbor predstavnika javnosti u Komisiji za žalbe

Konkurs Saveta za štampu za tri predstavnika civilnog društva u Komisiji za žalbe otvoren do 4. juna

Upravni odbor Saveta za štampu raspisao je javni konkurs za izbor predstavnika javnosti u Komisiji za žalbe, na osnovu članova 12 i 22 Statuta Saveta.

Kako je navedeno u pozivu, na ovom konkursu biraće se tri predstavnika civilnog društva – javnosti u Komisiji za žalbe, a kandidate mogu predlagati osnivači Saveta za štampu, kao i udruženja građana, nevladine, strukovne i obrazovne organizacije čiji se ciljevi, propisani statutom, ostvaruju u oblasti medij, slobode govora i izražavanja mišljenja, zaštite ljudskih, manjinskih, dečijih prava i rodne ravnopravnosti; zaštite zakonitosti i vladavine prava, promovisanje transprarentnosti rada nosilaca javne vlasti i vršilaca javnih funkcija, borbe protiv korupcije i monopola.

Predloženi kandidati, navode iz Saveta za štampu, moraju da ispune sledeće uslove:

– da su državljani Republike Srbije.

– da poseduju najveće profesionalne i moralne kvalitete.

– da su osobe sa visokim integritetom i autoritetom u oblasti kojim se bave.

Obrazloženi predlozi, sa biografijama kandidata šalju se na mejl office@savetzastampu.rs ili na adresu: Savet za štampu, Kraljice Natalije 28, 11 000 Beograd.

Konkurs je otvoren do 4. juna 2023. godine, a predstavnike će konsenzusom odabrati članovi Upravnog odbora Saveta za štampu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend