16. apr 2021.

Ulice i doajenima „Politike”

Table sa imenima dobili su Miroslav Radojčić, Predrag Milojević i Bogdan Tirnanić, dok će svoje obeležje narednih dana imati i Aleksandar Tijanić

Doajeni naše kuće Miroslav Radojčić, Predrag Milojević i Bogdan Tirnanić dobili su pre dva dana ulične table sa svojim imenima, dok će tabla sa imenom Aleksandra Tijanića u čijoj je bogatoj biografiji upisan i angažman u nekadašnjoj TV „Politika”, biti postavljena naknadno. Čast da ih Beograd na ovaj način pamti pripala je i začetniku marketinga u Srbiji i regionu, Draganu Sakanu, filmskom radniku Dinku Tucakoviću i Milanu Vukosu, bivšem direktoru RTS-a i potpredsedniku Skupštine grada u vreme Branka Pešića.

– Reč je o predlozima Udruženja novinara Srbije prihvaćenim na sednici Skupštine grada održanoj početkom godine. Odbornici su prihvatili ideju da četiri beogradske ulice ponesu imena četiri značajna novinara od kojih su trojica radila direktno u „Politici”. Ovo je jedna dobra praksa, da ne dobijaju ulice samo generali, političari… Na ovaj način se pokazuje da su i novinari značajan deo razvoja društva u Beogradu i koliko je bitno da imamo trajno sećanje na njih. Jasno je i koliko je i sama „Politika” važna jer su svi ovi novinari vezani za tu kuću – kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Imena Radojčića, Milojevića, Tirnanića, ali Tucakovića, Vukosa i Sakana ispisana su na tablama dosadašnje Hvarske, Bjelovarske, Ulice Vatroslava Lisinskog, Zlarinske, Ulice Stanka Vraza i Lopudske koje su otišle u istoriju. Deo Ulice boraca narednih dana promeniće ime u Ulicu Aleksandra Tijanića.


Ceo tekst pročitajte na sajtu lista
„Politika“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend