30. mar 2023.

UNS poziva na konferenciju „Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine“

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva na konferenciju za novinare „Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine“, koja će biti održana u Pres centru UNS-a 31. marta, sa početkom u 11 časova.

U novom istraživanju UNS-a o ubijenim i nestalim novinarima pisali smo o sudbinama Jusufa Čehajića, dopisnika „Večernjih novosti“ iz Vukovara, Sima Kljajića, novinara „Ličkih novina“ iz Gospića, Saše Kolevskog i Gorana Pejčinovića, novinarske ekipe Radio televizije Republike Srpske, Viktora Vladimiroviča Nogina i i Genadija Demjanoviča Kurinoja, novinarske ekipe „Sveruske državne televizije“.

Koliko znamo o ovim slučajevima, šta govore evidencije novinarskih udruženja sa prostora bivše Jugoslavije i da li i dalje vodimo bitku za kažnjavanje odgovornih govoriće novinari koji su učestvovali u istraživanju: Jelena S. Spasić, Branimir Ćuričić, Filip Mirilović i Dragana Bjelica, kao i uvaženi sagovornici iz Srbije i regiona:

– Maja Sever, predsednica Evropske federacije novinara (uključenje preko Zum platforme)

– Živojin Rakočević, predsednik Udruženja novinara Srbije

– Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara

– predstavnik Hrvatskog novinarskog društva

– predstavnik Udruženja BH novinari

–  predstavnik Društva novinara Bosne i Hercegovine

Direktan prenos događaja možete pratiti preko Jutjub kanala Pres centra UNS-a.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend