14. mar 2023.

UNS upisuje: Novinarska škola poziva zainteresovane na predupisni razgovor

Upis u prolećnu grupu Novinarske škole koju organizuje Udruženje novinara Srbije (UNS) je počeo i zainteresovani mogu već sada da se prijave na predupisni razgovor.

Rad sa 49. generacijom Novinarske škole počeće kada se formira grupa, a polaznici stiču osnovna znanja i veštine od vodećih novinara i medijskih radnika o novinarstvu u agencijama, štampi, radiju, televiziji i onlajn medijima.

Novinarska škola UNS-a podstiče praktičan rad i omogućava polaznicima da vežbaju izveštavanje sa događaja. U okviru škole tako vežbaju da pišu vest, izveštaj, rade intervju, vežbe iz javnog nastupa, donose svoje medijske fotografije, snimaju i u prilici su da učestvuju u montaži radijskog paketa i tv priloga.

Nastava je vikendima i traje dva meseca, a nakon nje polaznici mogu da dve nedelje provedu u redakciji nekog medija.

UNS uspešno dugi niz godina organizuje i nastavu na daljinu. Novinarsku školu tako mogu da pohađaju i polaznici iz regiona i inostranstva, koji govore srpski jezik.

Iznos školarine je 43.000 dinara i moguće ju je platiti u pet mesečnih rata.

Prijave za Novinarsku školu i dogovor o terminu predupisnog razgovora potrebno je poslati na dragana.bjelica@uns.rs ili pozvati 011 32 36 337.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend