08. nov 2018.

Bela kuća ukinula propusnicu novinaru CNN

Bela kuća ukinula je novinarsku propusnicu dopisniku CNN Džimu Akosti posle njegove žustre rasprave s predsednikom SAD Donaldom Trampom za vreme konferencije za novinare.

Rasprava je počela kada je Akosta juče pitao Trampa o karavanu migranata koji idu iz Latinske Amerike ka američkoj južnoj granici s Meksikom.

Kada je novinar pokušao da postavi dodatno pitanje, Tramp je rekao „To je dosta“, a žena koja stažira u Beloj kući bezuspešno je pokušavala da mu oduzme mikrofon.

Predstavnica za štampu Bele kuće Sara Sanders izdala je saopštenje u kome je optužila Akostu da je „stavio ruke na mladu ženu koja je pokušavala da radi svoj posao kao stažistkinja u Beloj kući“, dodajući da je to „apsolutno neprihvatljivo“.

Interakcija između Akoste i stažistkinje je bila kratka. Akosta je izgledao kao da odguruje njenu ruku dok pokušava da dođe do mikrofona dok je govorio. On joj je rekao „Izvinite, gospođo“.

Akosta je u Tviter poruci negirao da je dotakao. CNN je u saopštenju naveo da je Bela kuća ukinula Akostinu novinarsku propusnicu iz „odmazde zbog njegovih izazovnih pitanja“, i optužio predstavnicu za štampu Bele kuće Saru Sanders da laže o Akostinom ponašanju.

Udruženje izveštača iz Bele kuće pozvalo je da se povuče odluka o oduzimanju novinarske propusnice izveštaču CNN posle rasprave s Trampom. Udruženje navodi da se propusnica koju izdaju vlasti koristi kao sredstvo za kažnjavanje izveštača.

Novinari koji izveštavaju iz Bele kuće dužni su da zatraže propusnice kojima mogu svakodnevno da dolaze u novnarske delove zgrade u zapadnom krilu.

1 komentar za: “Bela kuća ukinula propusnicu novinaru CNN

 1. shule 1

  Ako NUNS i NUNV svakodnevno napadaju A.V. i vodeću stranku , zašto nisu ispred Udruženja napali i predsednika Trampa i stali u odbranu slobode novinara… !??
  Svakodnevno izjavljuju kako je to na ZAPADU „idealno“ rešeno ; kako na ZAPADU nikada ne bi moglo da se dogodi ovakvo stanje u medijima(kakvo je u Srbiji) ; kako ZAPAD to expeditivno rešava ; etc. …
  Posebno bih voleo da vidim ko je SVE potpisao bilo koji protestni tekst NUNS ( ili je to samo jedna ličnost ) … !!!
  Nisu se oglasili ni za slučajeve u Francuskoj ; Poljskoj ; Velikoj Britaniji ; … toliko o solidarnosti i pravdi , a kukaju do neba kako moramo biti kao ZAPAD.

  09. нов 2018. at 08:44

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend