22. apr 2024.

Blokiran sajt Reportera bez granica u Rusiji

Roskomnadzor je ograničio pristup internet strani međunarodne organizacije Reporteri bez granica, navodi se u na stranici Roskomsvoboda.

Razlog blokiranja pristupa još uvek nije poznat. Odluku o blokiranju donela je „neodređena vladina agencija”, a to je najverovatnije Tužilaštvo – njena ovlašćenja obuhvataju vojnu cenzuru, blokiranje ekstremističkih i terorističkih materijala, veb-sajtova „nepoželjnih” organizacija, pozive na masovne nerede, donacije za vojni neprijatelj i donacije za neregistrovane verske organizacije, a odeljenje takođe blokira lažne sajtove i druge informacije.

Još uvek nije poznat razlog zabrane RSF-a.

Početkom marta Reporteri bez granica najavili su pokretanje besplatnog satelitskog televizijskog paketa Svoboda, koji će emitovati nezavisni mediji na ruskom jeziku.

Paket Svoboda uključuje medijske kuće kao što su Eho, Radio Saharov, Current Time, Euroradio, TV8, Ost/West 24, kao i kompozitne kanale sa učešćem Dmitrija Gordona, Irine Šikhman, IStories, Holod Media, Novaje Gazete Europe i drugih.

U narednim mesecima paket će uključivati informativni kanal, a kao rezultat toga, Svoboda će uključivati 25 nezavisnih medija na ruskom jeziku.

Signal satelita Hot Bird 13.0E prima se u centralnom delu Rusije i na Uralu, naveli su.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend