11. mar 2023.

Eksplodirala bomba na dodeli novinarskih nagrada u Avganistanu, poginula jedna osoba

U avganistanskom gradu Mazar-e-Šarif eksplodirala je bomba tokom ceremonije dodele nagrada novinarima i usmrtila najmanje jednu osobu, a ranila pet, izjavio je portparol talibanske policije.

Eksplozija bombe dogodila se u centru „Tabijan Farhang“ u Mazar-e-Šarifu, glavnom gradu provincije Balh, u trenutku kada su se novinari okupljali na dodeli nagrada, rekao je Muhamad Asif Vaziri, portparol lokalne talibanske policije, prenosi AP.

To se dogodilo dva dana nakon što je bomba u Mazar-e-Šarifu ubila guvernera provincije Balh Dauda Muzmala, kao i još dve osobe, a ranila četiri čoveka.

U današnjoj eksploziji ranjeni su i novinari, među njima i Nadzib Farijad, reporter televizijske stanice Arijana njuz, koji je rekao da je prvo osetio nešto slično udarcu u leđa, a onda je usledio zaglušujući zvuk posle kojeg je oboren na zemlju.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali je poznato da je regionalna frakcija Islamske države, poznata kao Islamska država provincije Horasan, ključni rival talibana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend