17. nov 2022.

„Ili ćete raditi prekovremeno i intenzivno ili idite iz kompanije“: Mask dao zaposlenima u Tviteru rok da se izjasne

Ilon Mask je preostalim zaposlenim u Tviteru dao rok do sutra uveče da se izjasne da li žele da rade „prekovremeno visokim intenzitetom“ i budu „ekstremno aktivni i posvećeni“ ili da odu iz kompanije uz otpremninu za tri meseca.

U mejlu koji je poslat zaposlenima u društvenom mediju, a u koji je imao uvid Gardijan, vlasnik Tvitera je naveo da će izgradnja sledeće generacije Tvitera zahteavati da se ostvari izuzetan učinak.

„Da bi se išlo napred, da bi se izgradio napredni Tvier 2.0 i da bi se ostvario uspeh u sve konkurentnijem svetu, biće potrebno da budemo ekstremno aktivni i posvećeni radu. To će značiti da ćemo raditi prekovremeno velikim intenzitetom. Samo će se izuzetnim učinkom postići prelazna ocena“, napisao je Mask.

U poruci se od članova osoblja zahteva da do 17 časova po njujorškom vremenu u četvrtak kliknu na link ako žele da budu „deo novog Tvitera“.

Svi koji ne budu do datog roka potvrdili posvećenost poslu, dodao je Mask, dobiće otpremninu za tri meseca.

„Šta god da odlučite, hvala vam na naporima da se Tviter učini uspešnijim“, napisao je u mejlu.

On je dodao da će se Tviter „mnogo više uzdati u inženjering“ i da će „oni koji budu ispisivali sjajan kod činiti većinu našeg tima“.

Ultimatum je usledio nakon što je Mask početkom novembra otpustio 50 odsto od ukuno 7.500 zaposlenih u Tviteru nekoliko dana nakon što je preuzeo vlasništvo nad kompanijom.


M. K.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend