05. sep 2022.

Istraživački novinar u Las Vegasu umro posle napada nožem ispred svoje kuće

Istraživački novinar iz Las Vegasa umro je od povreda zadobijenim ubodima nožem ispred svoje kuće i policija traga za napadačem, javile su vlasti.

Policija Las Vegasa pronašla je novinara Džefa Džermana (Jeff German) mrtvog sa ranama od uboda oko 10.30 po lokalnom vremenu u subotu pošto su dobili telefonski poziv, javio je list Las Vegas Riviju-Džornal (Las Vegas Review-Journal) gde je on radio.

Izgleda da je 69-ogodišnji Džerman svađao sa drugom osobom, i svađa je dovela do uboda nožem, i veruje se da se radi o izolovanom incidentu, navela je policija.

„Verujemo da se svađa dogodila ispred njegove kuće“, rekao je portparol policije Las Vegasa na konferenciji za novinare i dodao da imaju neke tragove i da su u potrazi za jednim osumnjičenim.

Izvršni urednik Rivju-Džurnala Glen Kuk rekao je da Džerman nije govorio nikom u rukovodstvu lista o bilo kakvoj zabrinutosti oko lične bezbednosti ili pretnjama njemu upućenim. On je rekao da list jako žali zbog gubitka Džermana, da je on bio uzor u tom poslu i da je teško zamisliti kako će Las Vegas izgledati danas bez njegovog usmeravanja jakog svetla na mračna mesta, što je radio godinama.

Džerman je počeo da radi za Review-Journal 2010. godine posle više od dve decenije provedenih u listu Las Vegas San (Las Vegas Sun), gde je bio kolumnista i izveštač koji je pokrivao sudove, politiku, radna pitanja, vladu i organizovani kriminal.

Poznat je bio po pričama o malverzacijama vlade i političkim skandalima, a izveštavao je i sa masovnog ubistva 2017. godine za vreme muzičkog festivala u Las Vegasu kada je ubijeno 60 ljudi a više od 400 je ranjeno.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend