23. jan 2021.

Preminuo čuveni voditelj Leri King

Poznati američki televizijski voditelj Leri King preminuo je u 87. godini, objavljeno je na njegovom Tviter nalogu.

Foto: tofutti break (cc)

King je, kako javljaju mediji, bio hospitalizovan početkom januara, pošto je testiran pozitivno na koronavirus.

Veteran i jedan od najpoznatijih voditelja tok-šou emisija osvojio je mnoštvo nagrada tokom svoje karijere, vodio je emisiju na CNN skoro 25 godina „Lari King uživo“, a potom je prešao na kanal RT Amerika i vodio emisiju „Politika“.

„Sa dubokom tugom Ora Media objavljuje smrt našeg koosnivača, domaćina i prijatelja Lerija Kinga, koji je preminuo jutros u 87. godini u Medicinskom centru Sidars-Sinaj u Los Anđelesu“, objavljeno je na Tviteru.

Iz Ora Media poručuju da je King 63 godine, putem radija, televizije i u digitalnih medija, sa mnogo hiljada intervjua i nagrada ostavio svedočanstvo o svom jedinstvenom talentu.

„Leri je uvek na ličnosti koje je intervjuisao gledao kao na istinske zvezde njegovih programa, a na sebe samog kao na vezu između gosta i publike, bez predrasuda. Bez obzira da li je intervjuisao američkog predsednika, nekog stranog lidera, slavnu ličnost, osobu pritisnutu skandalom ili običnog čoveka, Leri je voleo kratka, direktna i jednostavna pitanja. Verovao je da koncizna pitanja obezbeđuju najbolje odgovore, i nije grešio u tom uverenju“, navodi Ora Media u objavi na Tviteru.

Kako podseća Independent, King je 1987. godine imao snažan infarkt, a 2017. je otkrio da je lečen od raka pluća. Dve godine kasnije preživeo je i moždani udar.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend