11. jul 2023.

Prikaži Evropu

Kao deo Inicijative za evropski javni prostor, ECF je izgradio koaliciju za oblikovanje evropskog medijskog pejzaža. Kao rezultat toga, nezavisni i građanski mediji grade displ.eu, evropsku medijsku platformu koja je otvorena za sve građane u dvostrukom smislu: građani širom Evrope mogu dobiti medije prevedene na svoj jezik preko centralne platforme, a evropski građani su u mogućnosti da doprinesu sadržaju platformi putem široko rasprostranjenih postojećih struktura građanskih medija. Displej predstavlja nezavisne medije koji daju glas i lice diskriminisanim i potlačenim manjinama i koji se zalažu za osnovna prava i građanske slobode. Mediji koji daju neophodan doprinos demokratiji.

Arhitekte Display-a veruju u evropske medie, zasnovane na javnim vrednostima i inkluzivnosti. Oni doprinose zajedničkim evropskim medijima, jer živote Evropljana oblikuju sile koje zanemaruju granice. Oni grade prostor, nezavisan od vlada, kao i od komercijalnih uticaja, gde Evropljani – bez obzira na njihovo poreklo – mogu da se povežu, dele ideje, raspravljaju o mišljenjima i pronađu pouzdane informacije kako bi moćne pozvale na odgovornost.

Displ.eu

Displ.eu će biti revolucionarna medijska platforma u kojoj su ukorenjene javne vrednosti. Platforma omogućava građanima širom kontinenta pristup pouzdanim informacijama i slici Evrope koju obično ne prenose mejnstrim ili nacionalni mediji. Preko prevoda, sindikacije i originalno kreiranog sadržaja, displ.eu okuplja i širi medije od poverenja iz cele Evrope. Izgrađen od suverene, samoupravne digitalne infrastrukture otvorenog koda, Displai.eu će se osloboditi društvenih mreža Big Tech i platformi za striming koje trenutno filtriraju i uokviruju medijsku produkciju. U ovom demokratskijem prikazu Evrope, displ.eu će biti snaga za demokratiju širom kontinenta.

Poziv za podnošenje predloga

Pozivamo vas da se prijavite za grant za proizvodnju novinarskog sadržaja sa evropskim značajem, koji će biti dostupan preko nove platforme displ.eu. Ovaj poziv podržava medijske platforme za proizvodnju kvalitetnog novinarskog sadržaja u svim mogućim formatima. Želimo da finansiramo kako lokalne medijske organizacije zainteresovane da prošire i povežu svoj rad sa evropskim nivoom, tako i kuće koje imaju dokazano novinarsko iskustvo u službi panevropske publike.

Odabrani predlozi će dobiti grant do maksimalno 12.000 evra po projektu. Rok za podnošenje predloga je 6. septembar 2023. godine u 13.00 časova CEST.

Pročitajte ceo poziv za podnošenje predloga ovde.

Prijavite se ovde.

Stupite u kontakt

Ako radite za nezavisnu ili medijsku organizaciju zajednice i želite da radite sa displ.eu, kontaktirajte partner@displ.eu.

Display Europe platformom upravlja Evropska kulturna fondacija (ECF) i sufinansira je program Kreativna Evropa Evropske unije. Projekat vodi konzorcijum Cultural Broadcasting Archive (CBA), FarikomEurozineVoxeuropHostwriterKrytyka PolitycznaEl Dario, Good Conversations, Public SpacesCommunity Media Forum Europe (CMFE), Human, VPROSound & Vision , YEPP ItaliaFanzingo i Schuman Show.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend