16. nov 2020.

RFI se izvinio zbog nekrologa Peleu, Brižit Bardo, kraljici Elizabeti Drugoj

Francuski radio RFI izvinio se pošto je tehničkom greškom objavio nekrologe brojnim ličnostima koje su žive, poput fudbalera Pelea, britanske kraljice Elizabete Druge ili glumice Brižit Bardo.

„Brojni nekrolozi su objavljeni na našoj veb stranici zbog tehničkog problema. Mobilizovali smo se kako bismo ispravili ovu veliku grešku i izvinjavamo se tim osobama, kao i vama koji nas pratite i verujete nam“, istakao je na Tviteru RFI čija je greška izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama.

Među osobama koje su se našle u nekrolozima su i vrhovni verski vođa Irana Ali Hamnei, bivši američki predsednik Džimi Karter, kubanski lider Raul Kastro, fudbaler Pele, ali i brojni glumci i glumice poput Klinta Istvuda, Sofije Loren, Brižit Bardo, Žan-Pola Belmonda.

RFI je objavio nekrolog i bivšem ministru i bivšem predsedniku fudbalskog kluba Olimpik Bernaru Tapiju koji se više puta našao u sličnoj situaciji, kao kada je pariski Mond pre više od godinu dana objavio da je umro ili kanal L’Ekip koji je isto učinio u avgustu ove godine, pa je brzo povukao tu informaciju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend