03. dec 2017.

Suspendovan novinar ABC zbog pogrešnog izveštavanja o Flinu

ABC Njuz je saopštio je da je suspendovan Brajan Ros, glavni istraživački novinar te kuće, zbog greške u izveštavanju o bivšem savetniku za nacionalnu sigurnost Majklu Flinu posle čega su u petak pale vrednosti američkih akcija i dolara.

„Iskreno nam je žao i izvinjavamo se zbog teške greške koju smo u petak napravili… nakon nekoliko sati utvrdili smo da je informacija koju smo objavili pogrešna te smo je ispravili i u programu i online“, naveo je ABC Njuz. „Brajan Ros suspendovan je na četiri nedelje tokom kojih neće primati platu, što odmah stupa na snagu“, dodao je ABC, koji je u vlasništvu komapnije Volt Dizni.

Flin se u petak izjasnio da je kriv jer je lagao FBI-u o svojim vezama s Rusijom i pristao je da sarađuje sa istražiteljima koji su istraživali aktivnosti krugova bliskih predsedniku Donaldu Trampu pre nego što je preuzeo predsedničku dužnost.

ABC je uskoro izvestio da je Flin, pozivajući se na poverljiv izvor, bio spreman da svedoči da ga je Tramp uputio da stupi u kontakt s Rusima dok je bio predsednički kandidat. Glavni indeksi na Vol Stritu pali su za više od jedan odsto nakon toga izveštaja.

ABC Njuz je posle objavio ispravku, navodeći da je izvor objasnio da je Tramp tokom predsedničke kampanje Flinu i „malom krugu viših savetnika“ naložio da pronađu način za poboljšavanje odnosa s Rusijom i drugim žarištima.

„Ubrzo nakon izbora predsednik Tramp naložio je Flinu da stupi u kontakt s ruskim zvničnicima o temama među kojima je i saradnja protiv ISIS-a“, izvestio je ABC Njuz.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend