03. dec 2017.

12 miliona za zakup prostora REM

Oko dvanaest miliona dinara godišnje iznosi cena zakupa poslovnog prostora ali Regulatorno telo za elektronske medije(REM) nije profitabilna organizacija pa ne možemo da ga kupimo.

Ovo je rečeno danas na sednici skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu javnih finansija.

Zamenik predsednik Saveta REM Goran Petrović rekao je, odgovarajući na pitanja poslanika, članova Odbora, da li je jeftinije da se kupi prostor, da se to telo obraćalo Vladi kao osnivaču i republičnoj Direkciji za imovinu.

Navodeći da od stalnih troškova REM najveći deo odlazi na zakup poslovnog prostora, on je objasio da postoje zakonske prepreke da to telo kupi prostorije.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović je naglasio da se prostor plaća već više od deset godina I da je te veliki trošak, tako da treba videti postoji li mogućnost da se Skupština obrati Vladi kako bi se to drugačije rešilo.

Nezavisni poslanik Milan Lapčević je primetio da su prostorije u užem centru grada kao i da sigurno ima u gradu poslovnog prostora koji je prazan.

Odgovarajući na pitanje poslanika Jedinstvene Srbije Vojislava Vujića o platama u REM, Petrović je rekao da je prosečna oko 95.000, a da članovi Saveta primaju dvostruko veću od prosečne u Republici.

Predsednica Odbora Aleksandra Tomić je rekla da bi Odbor trebalo eventulano da se obrati Republiиkoj direkciju za imovinu.

Skupštinski Odbor usvojio je finansijski plan REM za period od marta 2017, u iznosu od 265 miliona, i predložiće Skupštini da ga razmotri po hitnom postupku.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend