04. okt 2021.

Tramp traži od suda u Floridi da primora Tviter da mu vrati nalog

  Bivši predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp tražio je od saveznog suda u Floridi da primora Tviter da mu vrati njegov nalog.

Snimak ekrana, CNBC, Youtube

Tramp je u julu tužio Tviter, Fejsbuk i Gugl, kao i izvršne direktore ovih kompanija, navodeći da oni “nezakonito ućutkavaju one koji imaju konzervativne stavove”.

On je sada uputio zahtev u vezi Tvitera u Majamiju, tvrdeći da je ova kompanija ukinula njegov nalog u januaru zbog pritiska koji su vršili njegovi rivali u Kongresu, navodi se u izveštaju Blumberg njuza.

Tviter nije odgovorio na zahtev za komentar.

Tramp je izgubio svoj “megafon” na društvenim mrežama ove godine kada su ga kompanije Tviter, Fejsbuk i Gugl optužile da je prekršio njihovu politiku protiv veličanja nasilja.

Stotine pristalica bivšeg predsednika pokrenule su smrtonosni napad na Kapitol 6. januara, nakon što je Tramp u jednom govoru ponovo izneo lažne tvrdnje da je njegov poraz na predsedničkim izborima rezultat prevare, što su navodi koje su odbacile sudije, izborni zvaničnici i članovi njegove sopstvene administracije.

Tviter “nad političkim diskursom u ovoj zemlji sprovodi kontrolu koja je nemerljiva, istorijski bez presedana i veoma opasna po otvorenu demokratsku raspravu”, citirao je Blumberg reči koje je bivši predsednik naveo u zahtevu upućenom sudu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend