06. maj 2021.

Tramp zamenio Tviter – na svom internet sajtu ima dodatak na kome piše objave

Bivši američki predsednik Donald Tramp je na svojoj internet stranici postavio dodatak sličan Tviteru na kojem piše objave koje se potom mogu deliti na društvenim mrežama koje su ga cenzurisale.

Novi deo zvanične stranice, o kom je prvi izvestio Fox News, zove se „sa stola Donalda Trampa“, a sadrži kratke objave bivšeg predsednika.

Novost na stranici lansirana je dan pre odluke nadzornog odbora Fejsbuka o tome hoće li Tramp i dalje biti suspendovan s te društvene mreže, piše agencija Rojters.

Trampov savetnik Džejson Miler je u martu najavio da će bivši predsednik pokrenuti svoju društvenu mrežu, a ne zna se da li je mislio na taj dodatak na njegovoj zvaničnoj stranici.

Trampova stranica na Fejsbuku sklonjena je zbog zabrinutosti o novim nasilnim događanjima nakon upada njegovih pristalica na Kapitol 6. januara.

Twitter je objavio da je zabrana Trampovog naloga trajna, čak i ako se ponovno kandiduje na izborima. YouTube je pak objavio da će vratiti Trampov kanal kada odluči da je prošla opasnost od nasilja.

Bivši predsednik, koji je napustio Belu kuću 20. januara, tvrdio je da je prošlogodišnje izbore izgubio od Džoa Bajdena zbog prevare.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend