07. maj 2021.

„Tviter“ se ne da prevariti, uklonjen nalog koji je delio objave sa Trampove nove platforme

Društvena mreža Tviter suspendovala je nalog osobe koja je delila objave bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sa njegove nove komunikacione platforme.

Portparol „Tvitera“ je rekao da je nalog „@DJTDesk“ prekršio njihova pravila tako što je delio sadržaj koji je povezan sa trajno ugašenim nalogom Donalda Trampa.

Ugašeni nalog nije jedini na kojem se nalaze Trampove objave, ali „Tviter“ još nema odgovora na pitanje šta će se desiti sa tim nalozima.

Nalog na Tviteru bivšeg predsednika SAD je suspendovan nakon nereda na Kapitolu u Vašingtonu 6. januara, kada je poginulo pet osoba.

Tokom nereda je Tramp nekoliko puta na društvenim mrežama ponovio svoje tvrdnje da su predsednički izbori „pokradeni“.

Finansijski direktor kompanije „Tviter“ Ned Sigal je u februaru objasnio da Trampu neće biti dozvoljeno da se vrati na mrežu čak i ako se ponovo kandiduje i pobedi na predsedničkim izborima.

U isto vreme, Tramp je ostao i bez naloga na Fejsbuku i Instagramu, a Nadzorni odbor kompanije „Fejsbuk“ je u sredu podržao odluku da bivši predsednik SAD bude suspendovan sa društvenih mreža, ali je zatražio od kompanije da u roku od šest meseci donese proporcionalnu odluku o tome kako će se u budućnosti odnositi prema svetskim liderima koji prekrše pravila korišćenja.

Iz Nadzornog odbora su istakli da je kompanija suspendovala Donalda Trampa na neodređeno vreme bez jasno utvrđenih standarda.

Kako bi doskočio društvenim mrežama koje su ga blokirale, Tramp je u utorak pokrenuo svoju platformu koja se zove „Sa stola Donalda Trampa“.

Platforma sadrži kratke postove koji mogu brzo i lako da se podele na društvenim mrežama, ali izgleda da ni takav posredan način oglašavanja Trampu neće biti dozvoljen.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend