01. sep 2017.

„AMG uplaćuje staž i socijalno zaposlenima i pored blokade računa“

I pored blokade računa koja traje već dva meseca, Adrija medija grupa (AMG) zaposlenima redovno uplaćuje radni staž i socijalno, rekao je danas Udruženju novinara Srbije (UNS) šef korporativnih komunikacija AMG Želimir Bojović i objasnio da je isplata poreza i doprinosa zakonski dozvoljena i pored blokade.

On je potvrdio da oko 200 zaposlenih u kompaniji, zbog blokade, nije dobilo plate za jul i avgust, ali su obavešteni da su im porezi i doprinosi izmireni.

„Naši zaposleni znaju kakva je situacija i znaju da kompanija na računima ima dovoljno novca da namiri sve obaveze“, istakao je Bojović.

„Ipak, zbog blokade nismo u mogućnosti da isplatimo zarade, ali smo uplatili ono što smo mogli“, precizirao je Bojović i najavio da će njima staž biti povezan i imaće zdravstveno osiguranje.

Drugi deo junske zarade zaposlenima je isplaćen asignacijom, tako što su preduzeća koja duguju AMG, umesto kompaniji, novac uplaćivale zaposlenima.

„Ovog meseca nismo mogli tako da uradimo, jer firme više ne žele to da rade. One trpe kontrole i pritiske Poreske uprave, jer su nam pomogle“, ukazao je Bojović.

On ističe da „menadžment AMG i dalje čini sve da se otkloni protivpravna zabrana prenosa novčanih sredstava, kao i da u potpunosti isplaćuje sve dospele poreske obaveze“.

„Poreska uprava nam i dalje ne odgovara i ne objašnjava zbog čega su računi kompanije blokirani“, rekao je Bojović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend