22. feb 2021.

„Dara iz Jasenovca“ nezakonito emitovana na EON-u

SBB i dalje ne poštuje zakone Srbije, presudu suda i nastavlja sa pljačkom i građana Srbije i RTS-a.

Foto: Jana Nikolić

Umesto što bez ikakvih dokaza optužuje RTS za nešto što on nije učinio, SBB bi prvo trebalo da objasni zašto je nezakonito emitovao na svojoj platformi EON film „Dara iz Jasenovca“. I da objasni svim građanima Srbije zašto pljačka i njih i RTS jer na svojoj platformi EON nezakonito emituje programe najgledanije televizije u Srbiji.

Privredni sud u Beogradu je februara 2019. godine presudio da SBB nezakonito emituje programe RTS-a na svojoj platformi EON.

Čekajući konačnu presudu, podsećamo da je RTS za istovetno kršenje zakona svojevremeno tužio i televiziju Pink i da su sve sudske instance – Privredni sud, Privredni apelacioni sud i Vrhovni kasacioni sud – presudile u korist Radio-televizije Srbije.

SBB pljačka i građane Srbije i RTS i tako što neovlašćeno omogućava odloženo gledanje naših sadržaja. To pravo on može da stekne jedino na osnovu ugovora sa RTS-om, ali naučen da se dugi niz godina ponaša bahato, da za njega ne važe zakoni Srbije, SBB odbija da potpiše taj ugovor sa našom kućom.

A na izmišljene optužbe SBB-a, koji neprekidno i paranoično sebe predstavlja kao nevinu žrtvu nečastivih sila, odgovor je jednostavan: RTS je blagovremeno sve emitere koji preuzimaju njegov program obavestio o pravima koja ima za televizijsku svetsku premijeru filma „Dara iz Jasenovca“.

Nikome nismo dali ništa što mu ne pripada. Ali, u skladu s bahatim kršenjem zakona, SBB je oteo nešto na šta nema pravo, da na svojoj platformi EON emituje „Daru iz Jasenovca“, što je povod da ga tuže i RTS i vlasnik filma „Dara iz Jasenovca“.

Od vlasnika filma „Dara iz Jasenovca“, RTS je kupio pravo emitovanja na svom Prvom programu, na svojoj internet platformi RTS Planeta i u kablovskoj mreži bez mogućnosti odloženog gledanja i gledanja na mobilnim telefonima, tabletima i računarima.

1 komentar za: “„Dara iz Jasenovca“ nezakonito emitovana na EON-u

  1. Goran

    Licno koristim SBB i imam EON i nisam imao mogucnost vracanja cak ni kod spice. Nije mi jasno na osnovu cega RTS plasira ove neistine.

    22. феб 2021. at 22:06

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend