25. mar 2020.

Kragujevačke novine neće izlaziti dok traje vanredno stanje

Kragujevačke novine, jedini gradski štampani medij, neće izlaziti dok traje vanredno stanje proglašeno zbog epidemije koronavirusa, rečeno je FoNetu u redakciji lista.

Kragujevačke novine, list sa tradicijom dugom 80 godina, zbog teške finansijske situacije od početka ove godine izlazi dvonedeljno.

Direktorka novina Gordana Božić izjavila je FoNetu da je štampanje obustavljeno pre svega iz profesionalnih razloga i nemogućnosti da se čitaocima pruži objektivna i pravovremena informacija.

S obzirom da u gradu više nema kulturnih i sportskih događaja i da fabrike i državne ustanove prestaju da rade, a da se situacija sa koronavirusom menja iz časa u čas, smatramo da sa periodikom izlažena na dve nedelje ne bismo imali mogućnosti da čitaocima ponudimo pravovremene informacije, rekla je Božić.

Pored toga, prema njenom mišljenju, „u situaciji realne opasnosti od koronavirusa smatrali smo da je neophodno da sačuvamo ljude“.

Praktično cela redakcija po različitim osnovama može se svrstati u kategoriju ugroženih, a mere Vlade Srbije u borbi protiv virusa su sve restriktivnije, pa smo odlučili da privremeno obustavimo štampanje, rekla je Božić.

Sve vesti o koronavirusu pratite u Blogu uživo i na posebnoj stranici Koronavirus.

1 komentar za: “Kragujevačke novine neće izlaziti dok traje vanredno stanje

  1. Radivoje

    Kragujevačke nemaju „tradiciju dugu 80 godina“.
    Taj nedeljnik, kao izdanje akcionarskog društva „Javnost“, počeo je da izlazi u maju 2009. godine. Kojom „matematikom“ je autor teksta izračunao da je od 2009. godine do 2020. godine 80 godina, bilo bi dobro pročitati.

    25. мар 2020. at 10:48

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend