27. okt 2022.

Nova kampanja Telekoma: Štandovi ispred SBB, nude i prevoz za raskidanje ugovora

Ispred poslovnica SBB-a u Zrenjaninu jutros je postavljen štand konkurentskog Telekoma Srbija na kome je korisnicima nuđen prelazak na kablovsku mrežu Telekoma, uz objašnjenje kako mogu da raskinu ugovor s SBB-om.

Ujedno u gradu su se pojavili i plakati na kojima je poziv da se raskine ugovor sa SBB-om i kontakt telefon.

Gledaoci N1 su nam ispričali da im je kada su pozvali taj broj telefona, ponuđena pravna pomoć i prevoz do poslovnice, kako bi raskinuli ugovor.

Na pitanje N1 upućeno komunalnoj miliciji grada Zrenjanina koje je glasilo – da li su oni izdali dozvolu da se ispred poslovnice SBB-a u tom gradu postavi štand Telekoma Srbija i da njihovi promoteri lepe flajere u kojima se građani pozivaju da raskinu ugovor sa SBB-om, odgovorili su da „oni ne poseduju takvu informaciju i da prvi put čuju za tako nešto“.

U SBB-u najavljuju da će upotrebiti sva pravna sredstva kako bi zaštitili svoje korisnike i zaposlene.

„Pokušali smo da porazgovaramo sa predstavnicima Telekoma koji su nam rekli da oni samo rade njihov posao, gde je njihov posao da nama otimaju korisnike… Danas smo svedoci da je Telekom Srbija na svom sajtu objavio kako raskinuti ugovor sa SBB i da uče korisnike kako najlakše da dođu do naših šopova i da raskinu ugovor sa SBB. Mi smo jako razočarani, jer ovo izlazi iz svih okvira slobodnog poslovanja i bilo kakvih tržišnih pravila i odlučili smo da potražimo pravnu pomoć kako bi zaštitili naše korisnike i naše zaposlene“, navodi Ksenija Bulatović, direktorka prodaje SBB.

Podsetimo, vlasnik televizija Prva i B92 je od SBB za emitovanje ta dva kanala tražio 38 miliona evra godišnje, što je 11 puta više nego do sada. SBB na to nije pristao i zapretio je da će iz svoje ponude izbaciti Prvu i B92. Plan vlasnika dve televizije sa nacionalnom frekvencijom da od SBB naplati ono što se ne plaća ostalim televizijama sa nacionalnom frekvencijom mnogi su razumeli kao dodatni pritisak na SBB. Takođe i jedan broj poslanika iz opozicije s kojima smo razgovarali.


Video prilog N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend