26. maj 2022.

Telekom: Nismo izgubili spor protiv United grupe

Telekom Srbije saopštio je danas da nije izgubio spor koji je pokrenuo protiv United Grupe zbog nelojalne konkurencije odnosno da spor nije pravosnažno okončan i najavio žalbu na odluku beogradskog Privrednog suda.

Pisanje pojedinih medija da je izgubio taj spor Telekom je ocenio kao netačno i neistinito jer, kako se navodi, radi se o prvostepenoj i nepravosnažnoj presudi „koja nema nikakvo pravno dejstvo sve dok viša sudska instanca ne odluči o žalbi“.

Telekom Srbije podseća da je iskoristio svoje zakonsko pravo da se obrati Privrednom sudu, kako bi se utvrdilo da su članice United Grupe izvršile radnje „nelojalne konkurencije kršenjem kodeksa poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja“.

Kompanija Telekom smatra da su članice United grupe to činile “ iznošenjem neistinitih i uvredljivih tvrdnji i podataka o kompaniji Telekom Srbija, usmerenih na narušavanje njenog ugleda i poslovanja“.

„Ishod je zapravo sledeći – Privredni sud u Beogradu je doneo prvostepenu nepravosnažnu presudu koja nema nikakvo pravno dejstvo sve dok viša sudska instanca ne odluči o žalbi koju ćemo svakako podneti. Time je sasvim jasno i očigledno da spor nije konačan“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Iz ove kompanije ističu da je razlog podnošenja tužbe da se pred sudskim institucijama pokaže i dokaže da se mediji u vlasništvu United Grupe „zloupotrebljavaju za nelojalne obračune sa konkurencijom“ i najavljuju da će „preduzeti sva dalja pravna sredstva u borbi za pravdu“.

Ranije danas Nova.rs objavila je da je Privredni sud u Beogradu u potpunosti odbio odštetni zahtev Telekoma Srbije od 80 miliona evra odštete kao neosnovan, te da je sud odbio da utvrdi da je medijsko izveštavanje o državnom Telekomu predstavljalo akt nelojalne konkurencije.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend