25. avg 2020.

UG: Političari da ne koriste United Grupu za svoje obračune

"United Grupu već nekoliko dana u negativnom kontekstu pominju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, mnogobrojni funkcioneri Srpske napredne stranke, Telekom Srbija i omiljeni mediji bliski vlasti. Potpuno nam je nejasno iz kog razloga predstavnici vlasti zajedno sa Telekomom dovode u vezu United Grupu sa problemima u poslovanju sa kojima se suočava Telekom Srbija", saopštila je UG.

United Grupa nema nikakve veze sa politikom ni u Srbiji niti bilo kojoj drugoj državi i zato stavljanje naše kompanije u vezu sa političkim akterima ili strankama predstavlja zlonameran napad čiji je jedini cilj narušavanje ugleda koji United Grupa ima u Srbiji, dodaju.

Kako su naveli, posebno „zabrinjava što Telekom Srbija, umesto da javnosti objasni nelogičnosti u svom poslovanju, poseže za neutemeljenim optužbama protiv United Grupe koja sa tim poslovanjem nema nikakve veze, pa se čak ne libi ni da tvrdi da United Grupa vrši industrijsku špijunažu“.

„Nažalost, u tim napadima im pomažu i najviši državni funkcioneri potpomognuti ‘sufinansiranim’ tabloidima koji sada neskriveno i u potpunosti favorizuju kompaniju u državnom vlasništvu na štetu kompanije u privatnom vlasništvu, što je protivno i Ustavu i zakonima Srbije“, navodi UG.

„Nelogičnost najnovijeg napada“ se, kako kažu, ogleda i u tome što je „United Grupa prilično korektno sarađivala sa kompanijom Wireless media“ što je, dodaju, „pokazatelj da apsolutno nema nikavog interesa, niti motiva da komentariše ili da se na bilo koji drugi način bavi poslovanjem te kompanije, pa ni njihovim partnerima“.

„Stoga, apelujemo na sve političke aktere u Srbiji, bilo vlasti ili opozicije, da ne koriste United Grupu u svojim međusobnim obračunima sa kojima nismo imali, niti želimo da imamo, bilo kakve veze. United Grupa će nastaviti da istrajava u borbi za fer i poštenu utakmicu svih aktera na tržištu. Naša snaga su naši korisnici, gledaoci i kvalitet usluga koje pružamo“, zaključuje se u saopštenju.

Televizija N1 posluje u okviru United Grupe.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend