04. feb 2020.

Ugašena televizija Telemark

Regionalna televizija Telemark iz Čačka od danas više ne emituje program, rečeno je agenciji MNA u toj medijskoj kući. Odlukom rukovodstva firme televizija je danas zvanično ugašena, a samim tim prekinuto je emitovanje programa.

Sedmoro zaposlenih proglašeno je tehnološkim viškom i biće im isplaćene otpremnine. Televija je zajedno sa kablovskim operaterom Telemark sistems do prošle godine činila jednu kompaniju. Pošto je Telekom kupio kablovskog operatera, televizija je ostala u vlasništvu porodice Marković.

Televizija Telemark počela je da radi u decembru 2007. godine i emitovala je različite programske sadržaje koje su pratili gledaoci devet gradova i opština centralne i zapadne Srbije, posredstvom kablovskog operatera kompanije Telemark sistems. Od početka, program je utemeljen na ideji porodične televizije i u njegovoj osnovi je bila informativna, obrazovna, kulturna i zabavna funkcija.

Televizija Telemark je u novembru 2013. godine od Republičke radiodifuzne agencije dobila dozvolu za emitovanje signala u etru za područje regiona i time dobila status regionalne televizije. Tokom 12 godina postojanja televizija je realizovala hiljade sati informativnog, dokumentarnog, kulturnog, zabavnog programa i ugostila brojne poznate ličnosti iz sveta politike, privrede, kulture, sporta, zabave, realizujući i veliki broj dirketnih prenosa, od skupštinskih zasedanja do koncerata. U Čačku su sada ostale dve televizije, Galaksija i Lav plus.

MNA

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend