21. dec 2018.

United Media lansirala novi kanal o našim genijalcima – Brainz (VIDEO)

Novi kanal o našim genijalcima – Brainz, danas je zvanično počeo sa emitovanjem programa. Nastao kao rezultat saradnje kompanije United Media i "Srpske naučne televizije", Brainz ima za cilj da skrene pažnju javnosti na genijalne umove Srbije i njihova dostignuća.

„Veoma sam srećan što je United Media prepoznala potencijal projekta koji se do danas zvao Srpska naučna televizija, a od danas Brainz TV“, izjavio je dr Živojin Žika Petrović, direktor i glavni i odgovorni urednik Brainz kanala.

On je dodao da je inicijalna ideja bila promocija nauke, obrazovanja i kulture, kao i da su „svesno odabrali neprofitni put, verujući da je on jedini pravi za buđenje svesti javnosti o važnosti obrazovanja“.

„Privukli smo pažnju kompanije United Media koja, ispostavilo se, odlično razume našu misiju i želi da podrži jedan ovakav projekat, svesna njegovog šireg društvenog značaja. Tako smo, na moje ogromno zadovoljstvo, dobili partnera spremnog da uloži sve svoje snage u nauku, kulturu i umetnost Srbije, sa posebnim akcentom na ‘ambasadore’ znanja – mlade genijalce“, rekao je Petrović.

On veruje da će sadržaj Brainz kanala, kroz emisije kao što su Šampioni znanja, CV naučnika, Academy, Brainz art, kao i brojni drugi serijali u kojima će ulogu voditelja preuzeti najbolji studenti biologije, geografije, medicine, uticati na svest javnosti i doprineti popularizaciji nauke i obrazovanja u Srbiji.

„U isto vreme, nadam se da će operatori prepoznati značaj sadržaja koji kreiramo i uvrstiti Brainz u svoju programsku ponudu“, istakao je Petrović.

Podršku je pružila i rektorka Univerziteta u Beogradu, Ivanka Popović, koja je prisustvovala prezentaciji kanala.

„Velika mi je čast što imam priliku da vam se obratim u ovom značajnom trenutku kada obrazovanje dobija novo mesto u medijskom prostoru Srbije. Od izuzetne je važnosti da se uloži dodatni trud na svakom nivou i obliku školstva, a Brainz TV će, nadam se, promovisati nauku na odgovoran i istovremeno popularan način. Mladi će imati priliku da u drugim vrsnim studentima nađu uzore i probude u sebi ljubav prema nekoj naučnoj grani“, rekla je ona.

Emisije edukativnog karaktera, iz originalne Brainz produkcije, promovisaće ono najbolje što Srbija ima – uspešne đake, studente, naučnike, ali i aktuelne svetske trendove u oblasti nauke, kulture i umetnosti.

[povezaneprice]

Promocija Brainz kanala održana u svečanoj sali Rektorata, Univerziteta u Beogradu, bila je prilika da se predstavnici medija i stručne javnosti upoznaju sa sadržajem kanala i planovima za budućnost.

Kanal Brainz od danas možete gledati na SBB, Total TV, EON, D3i, Telemach, NetTV Plus, Telemark, Oskar Net, SunCo, Mad Net, Orion Telekom, Victory Media, Smiley TV, Exe Net, Av Com, Sat Trakt i mnogim drugim platformama.

O planovima za budućnost za Dan uživo TV N1 govorio je dr Živojin Žika Petrović, direktor i glavni i odgovorni urednik Brainz kanala:

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend