04. dec 2015.

Vulin: Novinari, šta vas briga koga saslušavaju?

FoNet-VULIN-NOVINARIMinistar Aleksandar Vulin istakao je da novinari i urednici „treba da prestanu da se mešaju u rad državnih organa i da ne treba da komentarišu rad tužilaštva“

„Šta vas briga koga tužilaštvo saslušava, političari nemaju prava glasa, a onaj ko sebe smatra novinarom sme da kaže šta hoće“, rekao je Vulin za televiziju „Pink“.

Ministar je to rekao govoreći pre svega o urednici Oliveri Kovačević, koja je dala izjavu za Kurir o saslušanjima urednika tog lista i navela da bi bilo razumno da budu pozvani i urednici i novinari Pinka i Informera.

Na njenu izjavu, datu tokom „medijskog rata“ Kurira sa jedne strane, a Pinka i Informera sa druge strane, a sve u sklopu priče o navodnom državnom udaru, oštro je reagovao i SNS saopštenjem.

Vulin je ocenio da nije reč o sukobu novinara i politike, već da je to „sukob da li ćemo istrajati da institucije rade svoj posao“.

„Stalno čekamo da institucije krenu nešto da rade, a kada poču nešto da rade, vi imate stalne napade i na političare i na institucije“, istakao je Vulin.

On je upitao i gde su bili novinari, koji danas pričaju o cenzuri i zašto nisu reagovali kada je na dve godine zatvora osuđen osnivač listova Kurir i Glasa javnosti Radisav Rodić.

„Hoće li ovom zemljom da vladaju oni koji stvaraju afere, to mora da se završi u institucijama i to mora da važi za sve“, poručio je Vulin.

SNS je optužila juče Oliveru Kovačević za „brutalno političko mešanje“ u posao Tužilaštva, kao i da „zastupa interese političke stranke“ koja je hapsila i osuđivala vlasnika dnevnog lista Kurir.

„Brutalno političko mešanje Olivere Kovačević, jednog od najmoćnijih urednika na RTS-u, u istražne radnje koje po nalogu Tužilaštva, a u skladu sa zakonima Srbije, preduzima policija, u najmanju ruku je skandalozno i pokazuje da je SNS bila apsolutno u pravu kada je izražavala sumnju u objektivnost i nepristrasnost pojedinih čelnika javnog servisa“, navodi se u saopštenju SNS.

Ta partija je upitala i kolika je mesečna zarada Olivere Kovačević i koliko se „novca uzima od poreskih obveznika Srbije da bi ona zastupala interese političke stranke koja je i hapsila i osuđivala vlasnika dnevnog lista Kurir“.

Adria medija grupa saopštila je juče da su njeni urednici pozvani zbog navodnog izazivanja panike i nereda.

 Foto: FoNet 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend