26. sep 2016.

Adria Media Group lansira KURIR ENTERPRISE, News Desk Budućnosti

kurirLider na tržištu medija u regionu, Adria Media Group, lansira novi desk budućnosti. AMG ove jeseni predstavlja najmoderniju redakciju na Balkanu i najsavremeniju integraciju u istoriji medija Srbije

Kompletna vertikalna i horizontalna integracija najuticajnijeg brenda KURIR osmišljena je da produkciju sadržaja dovede do savršenstva. Novi pristup povezivanju video produkcije, print i web redakcija, mobilnih platformi i društvenih mreža omogućiće stvaranje sadržaja najvišeg kvaliteta, kojim će Adria Media Group stati rame uz rame sa najvećim svetskim izdavačkim kućama.

TIM ZA BUDUĆNOST

Izazovi novog vremena, osim unapređivanja kvaliteta sadržaja, zahtevaju inovacije i u upravljanju brendom. KURIR na ove zahteve odgovara najboljim, najmodernim rešenjima i osveženjima unutar svog tima.

Na čelu integrisanog brenda KURIR ubuduće će biti NEMANJA PAJIĆ.

Najuspešniji dosadašnji urednik najčitanijeg celebrity magazina Story, ostaće na čelu ovog izdanja, ali će se prihvatiti i izazova upravljanja celokupnim brendom Kurir. Karijeru je započeo na BK televiziji, zatim je radio kao direktor i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Ekskluziv, a potom i u dnevnim novinama Press i kompaniji Ringier Axel Springer.

Uz prvog glavnog urednika kompletnog brenda KURIR (web, print i video produkcije), stajaće tim dosadašnjih iskusnih lidera iz oblasti video produkcije, printa i digitala:

Ratko Femić, zamenik glavnog urednika brenda KURIR, prve novinarske korake napravio je u Danasu. Dosadašnje iskustvo stekao jeu dnevnom listu Alo, Novom magazinu, Newsweeku i na mestu glavnog urednika Kurira. Dobitnik je NUNS-ove nagrade za istraživačko novinarstvo.

Branislava Majdarević, zamenik glavnog urednika brenda KURIR,novinarsku karijeru otpočela je u dnevnom listu Danas. U izdanju kompanijie Ringier Axel Springer, dnevnim novinama Alo, kao i u Našim novinama, gradila je karijeru, a posao pomoćnika glavnog urednika Kurira obavljala je poslednje dve i po godine.

Sonja Lakić, urednik digitala, zavidnu novinarsku karijeru počela je u Večernjim novinama i AS-u. Iskustvo je sticala poslednjih decenija u novinskoj agenciji SRNA i kao glavni i odgovorni urednik novinske agencije SINA, zatim glavni urednik Glasa javnosti i web izdanja Glasa javnosti i urednik izdanja Kurira za EU. Posao glavnog i odgovornog urednika portala Kurir.rs obavljala je od 2010.godine.

NAJVIŠI STANDARDI KVALITETA

Studio za video produkciju opremljen najnovijom tehnologijom za proizvodnju i montažu širokog spektra sadržaja izgrađen je specijalno za potrebe integracije news deska.

Tim predvođen Igorom Šanjevićem odgovorio je na sve izazove koje je podizanje ovakvog studija zahtevalo, a prvi put će sadržaj proizveden za distribuciju internet kanalima, biti plasiran i na televizijskim i kablovskim stanicama zahvaljujući visokom standardu kvaliteta.

Svoje zavidno iskustvo Igor Šanjević sticao je na RTS te kao izvršni producent televizije N1, savetnik direktora tv B92 za informativni program, producent informativnog programa na TV FOX/PRVA TV.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend